Administracions

Acord unànime en l'aprovació la fiscalitat de Banyeres

La majoria dels grans impostos resten igual que en l'exercici anterior

Els grups municipals del PP, PSOE i Bloc-Compromís representats a l'Ajuntament de Banyeres de Mariola han aprovat per unanimitat en l'últim ple extraordinari, les Ordenances Fiscals per a l'any 2012, en les quals la principal característica radica en la congelació que sofreixen les taxes a conseqüència de la crisi econòmica.

Els tributs més importants que no sofreixen variació són l'IBI (Impost de Béns Immobles), contribució urbana i l'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) com a estímul a l'activitat empresarial. Així mateix, impostos com les llicències d'obres o circulació de camions, tractors i remolcs no s'incrementen amb la finalitat d'incentivar l'activitat econòmica.

D'altra banda, la resta de taxes i impostos s'actualitzen per sota de l'IPC interanual a setembre, concretament un 3 %, a excepció dels serveis deficitaris que presta l'Ajuntament com és el cas del Conservatori de Música i l'Escola Infantil L'Escoleta, que han tingut un increment del 14 % aproximadament. En aquests dos casos s'ha optat per repartir el cost del servei a tres bandes, ajuntament, usuaris i ajudes de la Generalitat.

La decisió d'aprovació de les ordenances per part del plenari ha suposat també la introducció de bonificacions de fins al 50 % en llicències d'obres de nova construcció de naus industrials i locals comercials, l'adequació dels existents, la instal·lació d'ascensors en edificis amb una antiguitat superior als 25 anys o la taxa d'ocupació de via pública de bars i restaurants. Als joves emprenedors amb edats entre 18 i 35 anys se'els hi bonifica en un 50% en l'obertura d'establiments o empreses i, finalment, els aturats es veuen afavorits amb una reducció del 100 % i 50%, respectivament, en l'expedició de documents i en les entrades d'espectacles i de caràcter cultural.

L'acord dels tres grups municipals contempla la creació de la taxa per a la inserció d'anuncis al programa de festes que anteriorment no estava enquadrada en les ordenances fiscals; la prestació del servei d'ensenyament a persones adultes EPA, consistent en una quota única de 50 € per curs amb bonificacions del 100% per a tots els alumnes d'alfabetització i neolectores majors de 55 anys i, a més, es crea la taxa de prestació de serveis de veu pública i realització d'activitats amb vista a la propera posada en marxa de l'emissora de ràdio municipal.

Els portaveus dels tres grups polítics han manifestat que es congratulen pel consens aconseguit donat que, davant les dificultats actuals, s'han d'unir esforços en l'aportació d'iniciatives de millora i de col·laboració per aconseguir una efectiva recuperació de l'economia i de l'ocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.