Administracions

Tiana deu una quarta part del seu pressupost

Té un deute d'1,7 milions d'euros que ara vol eixugar amb un pla de sanejament

Els residents a Tiana, població amb una les rendes familiars més altes de Catalunya, van assabentar-se ahir de la complicada situació econòmica que travessa el seu Ajuntament. Informats en una audiència pública per la seva alcaldessa, Ester Pujol (PSC), van saber que la caixa municipal té un deute d'1,7 milions d'euros, cosa que representa gairebé una quarta part del seu pressupost. Per evitar la suspensió de pagaments a la qual s'aboca l'Ajuntament, el govern local (PSC i ERC) ha decidit prendre mesures dràstiques per tal d'eixugar aquest dèficit i que s'integren en l'aplicació d'un pla de sanejament. Aquest haurà de permetre a l'Ajuntament comptar amb 1,5 milions d'euros per a l'any que ve, procedents de dues vies. D'una banda, d'un préstec bancari que rondaria el milió d'euros. I, de l'altra, d'una retallada en la despesa corrent que arribarà al mig milió, la qual, segons Pujol, no es traduirà en l'eliminació de cap servei essencial. Ara bé, moltes de les condicions d'alguns contractes seran revisats per tal de “racionalitzar-los”, juntament amb d'altres mesures com deixar de pagar lloguers per activitats que ara es faran en espais municipals.

Factures del 2008

Pujol atribueix aquesta situació al deute generat pel govern anterior –Gent pel Progrés de Tiana i CiU–, al qual acusa d'haver deixat al calaix “factures pendents o sense consignar, en alguns casos, de fa tres anys”. L'alcaldessa reconeix que, de no haver estat per la recent signatura d'un crèdit d'uns 260.000 euros, fins i tot s'hauria patit a partir d'ara pel pagament de les nòmines dels empleats municipals. Pel que fa al personal, Pujol no preveu acomiadaments, però no descarta rebaixar algunes dedicacions. Amb tot, aquesta decisió només es prendria en el cas de no haver-hi prou amb les anteriors mesures d'estalvi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.