Administracions

L'Ajuntament sol·licita la celebració d'una sessió del Consell Valencià de Cultura a Banyeres

Aquest òrgan consultiu de la Generalitat va donar suport a la declaració BIC del projecte Parc Cultural de l'Aigua

La Corporació Municipal ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics remetre al Consell Valencià de Cultura la sol·licitud per a la celebració d'una sessió d'aquest organisme consultiu a Banyeres de Mariola al llarg del proper any 2012. L'acord ha estat pres al darrer ple ordinari de l'Ajuntament a instàncies del membre del CVC, l'escultor banyerenc Vicente Ferrero, mostrant-se d'acord els tres grups municipals respecte a la conveniència de l'acord.

Per al Partit Popular, el que Banyeres tinga en estos moments pendents d'aprovació dues sol·licituds de Bé d'Interés Cultural (BIC) -la corresponent a l'acte d'Homenatge als difunts del 25 d'abril dins la celebració de les festes patronals, així com la del Parc Cultural de l'Aigua- pot significar una empenta decisiva per a la declaració definitiva d'aquests projectes, els quals poden suposar «un fet transcendent per a la projecció futura del patrimoni cultural de Banyeres». En línies semblants es van manifestar tant els representants de Bloc-Compromís com del PSOE, titllant els socialistes de «vertader honor» si un plenari del CVC se celebrara a Banyeres.

La sol·licitud de celebració d'un plenari del Consell Valencià de Cultura a Banyeres té una clara explicació, ja que aquest òrgan consultiu realitza 3 sessions anuals fora de la seu habitual del Palau de Forcalló a València repartides per les 3 províncies que formen la comunitat autònoma. De rebre el vist-i-plau, a Banyeres se celebraria la corresponent a Alacant per a l'any 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.