Administracions

baix llobregat

Els partits d'Esparreguera impedeix que l'Ajuntament demani un crèdit a l'Estat

CiU no té majoria absoluta i es veu obligada a acatar el vot negatiu de la resta de partits

L'alcalde alerta que caldrà retallar 166.417 euros del pressupost i que pot afectar el personal

La manca de majoria a l'Ajuntament d'Esparreguera ha fet una mala passada a CiU, que ha vist com els vots negatius de la resta de partits –a més de CiU hi ha vuit partits i un regidor no adscrit– han impedit que el consistori s'aculli a un crèdit estatal per pagar les factures dels proveïdors. L'Ajuntament deu 166.417 euros i, després que el plenari aprovés un pla d'ajust, CiU volia demanar un crèdit ICO com s'ha fet a molts consistoris, que valoren que es pugui retornar en deu anys a un interès entorn el 5%. La sorpresa dels convergents ha estat majúscula en veure com fins i tot els seus socis de govern –ERC, AIESPA i l'edil no adscrit– han tombat la demanda del crèdit amb l'argument que el consistori s'hipotecava els propers deu anys. L'alcalde, Joan Paül Udina, es mostra perplex. "Esparreguera té un deute acumulat de governs anteriors de 15,5 milions, pel que enguany pagarem 2,8 milions entre amortitzacions i interessos, que és molt. És absurd que diguin que per 166.417 euros ens hipotecarem", reflexiona.

Esparreguera ha rebaixat el pressupost del 2009 –que es va prorrogar el 2010 i el 2011– en tres milions, ja que ha passat de 23,5 milions a 20,5 per al 2012. Segons Udina, aquesta rebaixa ha deixat el pressupost tan al límit que el fet de no poder demanar ara un crèdit a l'Estat complica molt els comptes. L'alcalde assenyala que l'Estat els traurà els 166.417 euros de les transferències que fa al consistori, motiu pel qual aquest es veurà obligat a retallar aquesta xifra. D'on? CiU s'ho està plantejant, però l'alcalde assegura que només hi ha dues opcions: del capítol de personal o de les despeses corrents que no estigui subjectes a contracte. Aquesta retallada, alerta, podria repercutir en les despeses de personal fins el punt que es podria acomiadar algú, tot i que afirma que "intentarem salvar-ho de la forma menys dramàtica possible".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.