Administracions

El ple de Banyeres acorda la congelació d'impostos per a 2013

Es redueix l'ibi, la contribució urbana i d'altres tributs i gravàmens municipals

L'Ajuntament de Banyeres de Mariola ha aprovat al darrer ple extraordinari per unanimitat dels tres grups municipals la congelació d'impostos i taxes que es contemplen a les Ordenances Fiscals per a l'any 2013 «atenent a la difícil situació econòmica per la que passen famílies i empreses». En línies generals, la congelació suposarà una menor càrrega fiscal de fins el 3,50 % .

Entre els impostos que sofrixen una reducció s'hi troben l'IBI, el qual veurà reduït el seu tipus del 0,80 % al 0,769 % i, en conseqüència, la contribució urbana es veurà reduïda en un percentatge de fins el 3,88 % per a l'exercici 2013. Igualment, s'han eliminat els tipus de contribució diferenciats que es van establir en 2004 i que tributaven al 0,90 % per a determinats immobles d'empreses i magatzems.

Amb aquesta mesura, estos immobles passaran a contribuir del 0,90 % al 0,769 %, el que significa una rebaixa del 14,56 %. En aquestos casos, i segons ha comentat el regidor d'Hisenda Ramón Albero, «ni tan sols s'aplicarà l'increment interanual de l'IPC com en altres anualitats a excepció de serveis altament deficitaris com són el Conservatori Municipal i l'Escola Infantil “l'Escoleta”, en els que s'aplicaran increments entre el 3,50 i el 7 %».

En el cas del Conservatori, «el dèficit ha anat incrementant-se en els últims anys, entre altres motius, degut l'existència d'un bon nombre d'educands que es troben en la proporció d'1 professor per alumne, la qual cosa produïx un cost que en cap moment es pot cobrir via matrícules, però que si requerix una gradual adaptació de costos».

El regidor d'Hisenda considera que «la congelació i baixada d'impostos és la decisió adequada en estos moments, ja que l'eixida de la crisi només pot vindre de la mà de l'esforç i del consens amb tots els grups polítics».També els grups de l'oposició veuen positiva la reducció d'impostos, com la defesa pels socialistes en la bonificació de fins un màxim del 50 % en les actuacions d'obra nova, construcció de naus que comportem un augment de plantilla o la reducció de la taxa per l'obertura d'establiments d'acord amb el nombre total de m2, «un aspecte en què hi havia una injustícia o mal repartiment de taxes, ja que alguns locals per a bancs o caixes amb els mateixos metres pagaven menys d'obertura que una cafeteria o un bar, per exemple».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.