Administracions

administracions

L'endeutament de Fornells baixa a un 8%

A l'inici del mandat voltava el 30%. El ple va aprovar ahir el pressupost del 2013

L'Ajuntament de Fornells ha tancat els números del 2012 amb un endeutament de només el 8%. A l'inici del mandat, el 2011, voltava el 30%. El deute del consistori amb les entitats bancàries és actualment de 255.000 euros, import inferior al que té pendent de cobrar de la Generalitat de Catalunya, que ascendeix a 270.000 euros. Els comptes de l'any passat s'han tancat amb un romanent de més de 303.000 euros, dels quals 175.000 s'han originat per la contenció de la despesa i la resta, per ingressos més grans. L'alcalde, Mateu Parera-Nieto (CiU), justifica aquests ingressos: “Quan vam fer el pressupost del 2012 vam limitar molt la previsió d'ingressos per prudència, a fi de no tenir sorpreses a final d'any. Pel que fa a la reducció de la despesa corrent, s'ha reduït tot el que es podia sense afectar els serveis que donem a les persones i a les entitats.”

El ple va aprovar ahir el pressupost per al 2013. Els comptes pugen una mica més del 9% respecte als de l'any passat. Parera-Nieto diu que s'han fet prioritzant, primer de tot, els serveis socials, i, després, prioritzant mantenir el que s'aporta a les entitats locals. I en tercer lloc, prioritzant el manteniment de les infraestructures municipals, com les instal·lacions esportives, que costen 102.000 euros a l'any, o la llar d'infants.

Pel que fa al capítol d'inversions, pugen 190.000 euros, dels quals 102.000 euros arribaran en forma de subvencions —sobretot del pla únic d'obres i serveis (PUOSC) i de la Diputació de Girona—, i la resta seran 88.000 euros de fons propis. Entre les actuacions, la principal, pel cost econòmic, serà acabar la reforma dels carrers d'Amadeu Vives i d'Eugeni d'Ors, al sector del Fornells Park —92.000 euros, dels quals 56.000 són del PUOSC–. També s'actuarà al carrer de Pep Ventura —34.000 euros— i es faran manteniments diversos a la Sitja i les instal·lacions esportives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.