L'oposició de Roda de Berà retirarà les competències a la junta de govern local

Els treballadors de l'Ajuntament es tornaran a manifestar dissabte arran dels últims acomiadaments

La junta de govern local de Roda de Berà es quedarà, a partir del divendres, sense les competències que li va delegar el ple. Així ho reclamarà el grup municipal de CiU, que tindrà el suport de la regidora no adscrita i exrepresentant del PP Paqui González. Els convergents justifiquen la mesura per la «pèrdua de confiança» en l'executiu, que en les últimes setmanes ha vist frustrats projectes com el pla de sanejament pel vot contrari de la majoria de regidors. «Si ells no poden governar, nosaltres ens veiem capacitats per fer-ho», va defensar ahir el portaveu de CiU, Pere Compte, que ha reclamat en repetides ocasions la dimissió de l'alcaldessa, Maite Huerta. En el mateix sentit es va mostrar ahir l'edil no adscrita, que va afirmar que l'executiu (format per només cinc regidors en un consistori de tretze) «no està capacitat» per gestionar l'Ajuntament.

En el mateix ple, els convergents també sol·licitaran una rebaixa dels sous que perceben els regidors. Així, reclamen que tots els membres de l'executiu passin a cobrar només per assistències, amb un límit mensual de 1.200 euros per a l'alcaldessa i de 1.000 euros en el cas dels regidors.

L'alcaldessa, Maite Huerta, va reconèixer que l'Ajuntament es troba «en el pitjor moment de tots» tot i que va afirmar que el seu govern «continuarà» treballant malgrat la minoria.

El govern aprova un punt que ja va rebutjar el ple

La junta de govern local va aprovar ahir al migdia l'externalització del servei de neteja durant els pròxims tres anys. Aquesta mateixa iniciativa, tot i que per un període de temps més llarg, ja es va dur al ple el mes de juny com a mesura d'estalvi al consistori, però va ser rebutjada per la majoria del ple. En aquestes noves condicions, però, el plec de clàusules s'ha pogut aprovar sense passar pel ple, ja que, amb aquestes xifres, la tramitació és competència de l'àrea d'alcaldia. «Hem de prendre mesures, i estem convençuts que serà el més beneficiós per al personal municipal», va explicar Huerta. Ara fa un mes CiU va posar en dubte que l'externalització, a la qual es va oposar també el comitè d'empresa, suposés un estalvi real per al municipi.

Segona protesta laboral

Divendres el govern rodenc va fer efectius quatre acomiadaments més dins de la plantilla municipal, que han afectat el personal de neteja i de l'escola d'adults. Amb aquesta mesura, ja s'han produït prop d'una dotzena d'acomiadaments, segons els càlculs del comitè d'empresa. Els treballadors, de fet, han convocat per dissabte una altra manifestació de protesta a l'entrada de la població, en què fins i tot està previst tallar al trànsit la carretera d'accés al nucli i a la població de Bonastre. Fonts del comitè d'empresa van criticar ahir que el govern no els ha informat amb detall sobre el seu pla de retallada de personal, que, segons l'alcaldessa, encara s'està estudiant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.