Administracions

POLÍTICA MUNICIPAL

Maria Mercè Roca aposta per un projecte republicà i cultural d'ERC a Girona

L'escriptora es presenta com a cap de llista local i fa un paral·lelisme entre elaborar el programa i preparar una novel·la

Vol projectar la ciutat a l'exterior

La cultura com a motor i eix vertebrador d'una Girona amb una ètica republicana. És l'aposta que centra el projecte de l'escriptora Maria Mercè Roca, que ahir va presentar-se públicament com a cap de llista d'ERC a les municipals del 2015.

A dos anys dels comicis, Roca es proposa començar un “màster” sobre la ciutat, oberta a escoltar les aportacions i inquietuds dels ciutadans i el teixit associatiu. L'escriptora va confessar que s'ha decidit a fer el pas perquè “és el temps del compromís i de treballar per als altres”, i va reivindicar l'exercici de la política com “una activitat digna, encaminada a la consecució del bé comú, a través de la presa de decisions”.

Un projecte de novel·la

Roca va jugar amb un paral·lelisme entre la preparació d'una novel·la i la del projecte. Un escenari de barris amb potencials diversos, uns personatges –la comunitat gironina– en què la gent amb dificultats protagonitzarà “cada pàgina” del mandat i un tema, la cultura, entesa com a “gresol de creació i oportunitats per projectar la ciutat a Europa i el món”, amb una marca potent.

A més dels actius pròpiament municipals, l'escriptora va plantejar la suma d'esforços amb la UdG i el seu parc científic, l'Institut Català per a la Recerca de l'Aigua, les entitats, l'oferta gastronòmica o els diversos festivals.

LES FRASES

La cultura, més que mai, té el poder de fer néixer una ciutadania dinàmica i inclusiva, cohesionada i crítica
Maria Mercè Roca
CAP DE LLISTA D'ERC A GIRONA A LES MUNICIPALS DEL 2015
Els ajuntaments no han de competir amb allò que ja és capaç de fer la societat, sinó col·laborar-hi
Oriol Junqueras
PRESIDENT D'ERC

Junqueras destaca el pes d'educar

El president d'ERC, Oriol Junqueras, va agrair la implicació de Roca en la cursa municipal gironina i va donar algunes de les receptes que aplica des de la seva alcaldia de Sant Vicenç dels Horts. Malgrat la reducció d'un 57% de les aportacions que el consistori del Baix Llobregat rep de l'Estat, la Generalitat o la Diputació, Junqueras va dir que en els últims quatre anys han fet créixer els recursos destinats a educació, i que es poden emprendre accions modestes com ara mantenir els patis i les biblioteques escolars oberts més enllà de les hores lectives, adaptar els currículums escolars a les necessitats del mercat laboral o treballar coordinats amb empreses i universitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.