Administracions

administracions

Sant Pere Pescador amenaça de prohibir la pràctica del surf d'estel

L'alcalde diu que no ho vol fer però que si els Mossos no l'ajuden a controlar-ho l'hi obligaran

No permetrà una “casa de barrets” a la platja

L'alcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, amenaça amb acabar prohibint la pràctica del surf d'estel (kitesurf) a les platges del municipi si els cossos policials no l'ajuden a controlar-lo i a aplicar “tolerància zero” amb els infractors. Martí recorda que l'equip de govern (Independents per Sant Pere Pescador -AM) va apostar per regular el surf d'estel fa cinc anys i va habilitar dues zones –a Can Martinet i davant el càmping La Ballena Alegre– per practicar l'esport, però admet que la majoria de surfistes d'estel es posen fora de les zones permeses. Martí recalca que la seva intenció no és prohibir-ne la pràctica, però lamenta que l'acabaran obligant a fer-ho.

Assegura que actualment a Sant Pere hi ha una sensació de “total impunitat” i que no permetrà que els set quilòmetres de platja del municipi es converteixin en una “casa de barrets”. “Arribaré fins al màxim responsable de la policia per resoldre-ho”, adverteix i recorda que Sant Pere no té policia ni capacitat econòmica per tenir-ne i, per tant, depèn de l'actuació de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil, que comparteixen competències a les platges. Si bé l'alcalde agraeix les actuacions de la policia estatal –que ha posat algunes multes aquesta temporada–, és molt crític amb la policia catalana, que assegura que no actua a la platja. I denuncia: “Sabem que hi ha bombers i mossos que vénen a fer surf d'estel i van a la zona no autoritzada. És molt lamentable. Com a Ajuntament, mereixem un respecte. No serem la riota de la comarca”, diu. A Sant Pere, precisament aquest cap de setmana, ha començat la temporada turística, que és quan hi ha més conflictes entre els banyistes i els practicants del surf d'estel. “Quan comença, només vull que arribi ja el 30 de setembre perquè s'acabi”, afirma.

L'alcalde admet que el surf d'estel aporta un retorn econòmic al municipi, però diu que també ho fan les famílies que passegen o que es banyen a la platja. Per això, diu que, si ha de triar, prohibirà el surf d'estel, perquè primer de tot ha de ser la seguretat de les persones. L'alcalde reitera que si hi ha un accident greu posarà el seu càrrec a disposició. I es lamenta perquè ningú actuarà fins que passi alguna cosa i que, si passa, li acabaran donant la raó. “Els Mossos em diuen que no poden actuar si no hi ha un perill, però cal una feina de prevenció. Només haurien de venir dues o tres vegades durant la temporada d'estiu”, insisteix.

Sant Pere Pescador és un dels pocs municipis de Catalunya on l'esport està permès. Això i les bones condicions de vent per fer surf d'estel que hi ha a Sant Pere han atret molts practicants. Arran de l'allau d'usuaris, l'alcalde fa un crit d'alerta a la Generalitat i a l'Estat perquè ajudin l'Ajuntament a controlar la pràctica d'aquest esport, que en un cap de setmana pot portar a les platges del municipi més de 250 persones. “D'aquests, n'hi ha més a fora de la zona habilitada per al surf d'estel que no pas dins”, es lamenta l'alcalde. Martí reclama un gran acord entre Ajuntament, els diversos departaments de la Generalitat amb competències, l'Estat, la Federació Catalana de Vela i els clubs per regular-ho.

LA FRASE

No permetré que els set quilòmetres de platja del municipi siguin una casa de barrets
Jordi Martí
Alcalde de Sant Pere Pescador

LA XIFRA

250
persones
en un cap de setmana poden coincidir a la platja de Sant Pere Pescador practicant aquest esport.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.