Administracions

administracions

Al Pirineu, no dubten de si cal la candidatura olímpica

El Consell de la Cerdanya aprova una moció en què hi dóna suport i en què insisteix que ara és el moment d'aspirar als Jocs d'Hivern del 2022

Diu que són clau per al desenvolupament de la zona

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha dit que convocarà una consulta vinculant sobre si la ciutat, conjuntament amb el Pirineu, ha de presentar candidatura per organitzar els Jocs Olímpics d'Hivern de l'any 2022 i, si és que sí, per determinar si aquesta data és la més adient o bé ho és més la del 2026 o fins i tot la del 2030. A la comarca de la Cerdanya, que és on hi hauria la majoria de les seus, no els cal una consulta. Tenen clar que volen aquests Jocs i són conscients de la importància que tindrien per al desenvolupament d'aquesta zona, i de la promoció global que els comportarien. A més, reclamen que, si es fa la consulta, se'ls tingui en compte. “Podem entendre que Barcelona esculli la via de la consulta per prendre la seva decisió, però que es faci tenint en compte que la decisió va molt més enllà de la mateixa ciutat de Barcelona. També són els Jocs dels Pirineus, els Jocs d'un país, i cal, en primer lloc, presentar la candidatura i que després Barcelona faci la consulta, però sense deixar de banda el batec del territori”, diuen els consellers comarcals del Consell de la Cerdanya en el text d'una moció aprovada en l'últim ple de la corporació.

Aquest ple ha manifestat, doncs, el seu suport als Jocs d'Hivern i, a més, que es facin l'any 2022. “El Pirineu veu en uns Jocs d'Hivern una oportunitat única per a la marca Pirineus i per als territoris de muntanya”, diu el text de la moció. Els consellers cerdans consideren que el Pirineu està preparat i recorden que els sectors empresarials de la comarca i les administracions donen suport a aquest projecte. Recorden també que els estudis preliminars indiquen que els Jocs són possibles. “És el moment oportú per presentar la candidatura”, remarquen. I és que, des del primer moment, el 2010, el Pirineu va veure en aquesta candidatura una oportunitat clara per modernitzar instal·lacions i infraestructures viàries i projectar una regió que representa el 20% del territori català. “Barcelona coneix bé el que signifiquen uns Jocs Olímpics. Existeix un abans i un després de la Barcelona olímpica”, asseguren. I hi afegeixen: “Per això, demanem que Barcelona exerceixi de capital de Catalunya i es posi al capdavant del país i ens arrossegui a un nou escenari.” Els promotors de la moció expliquen que els turistes que visiten Catalunya es compten per milions. Però, per contra, el repartiment pel territori diuen que és irregular, i això és un aspecte que els Jocs podrien solucionar.

LA FRASE

Barcelona acaba capitalitzant els esforços de les famílies cerdanes per millorar la formació dels fills
Moció del Consell cerdà

Alp, municipi europeu de l'esport

A la comarca de la Cerdanya les institucions ja estan apostant per iniciatives que poden ser un bon aparador per reforçar la candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern, si és que s'acaba presentant. És el cas, per exemple, de l'Ajuntament d'Alp, que aspira a ser proclamat municipi europeu de l'esport el 2014, la qual cosa s'ha de fer pública durant els pròxims dies. Aquest reconeixement l'atorga l'Associació Europea de Capitals de l'Esport i està relacionat amb la qualitat de l'oferta esportiva del municipi. No té caràcter competitiu. Fa pocs dies el municipi va rebre el comitè d'avaluació de la candidatura. El resultat se sabrà aviat. L'alcalde, Ramon Moliner, que també és president del Consell Comarcal de la Cerdanya, ha dit que aquest reconeixement situaria Alp com un referent en el món de l'esport i obriria un nou ventall per organitzar competicions i trobades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.