Administracions

El mateix cadastre per no castigar el contribuent, a Ripoll

L'equip de govern ajorna la revisió en espera que millori l'economia de les famílies

S'encareixen les deixalles

El ple de Ripoll ha aprovat en la seva última reunió la congelació de tots els impostos i ha renunciat també a impulsar una actualització dels valors cadastrals, que a la pràctica comportaria un increment general de l'11 per cent en el rebut dels contribuents ripollesos. Algunes de les taxes, però, sí que s'incrementen. És el cas de la de les deixalles, que puja l'IPC (1,7) fixat pel Consell Comarcal del Ripollès –el servei és comarcal– i el rebut s'apuja de 2,1 euros i d'1,75 euros per als qui certifiquen un bon comportament ambiental. La taxa del cementiri puja també l'IPC; la dels serveis esportius, un 5 per cent; la del clavegueram, un 1,4 per cent, i es diferencia el preu anual de l'entrada a la piscina municipal entre els veïns i els forans. En el capítol de bonificacions, se n'introdueix una del total del rebut per als qui obrin nous establiments que creïn llocs de treball, del 50 per cent per als qui traslladin el negoci a un altre local i del 75 per cent de l'impost de circulació per als qui utilitzin combustibles no contaminants. Les ordenances proposades per CiU han tingut el suport d'ERC i del regidor no adscrit, i l'abstenció del PSC, que no està d'acord amb els preus d'alguns tallers destinats als joves.

LES XIFRES

1,7
és el percentatge
en què s'incrementa la taxa de deixalles de l'any vinent d'acord amb el barem comarcal
20
és el percentatge
dels valors cadastrals que Cadastre ha rebaixat a Sant Joan de les Abadesses

Congelades, a Sant Joan

A Sant Joan de les Abadesses, el ple ha aprovat les ordenances del 2014, les quals recullen la rebaixa del 20 per cent dels valors cadastrals acceptada pel Cadastre en el marc de la llei de modificació impulsada a tot l'Estat amb l'objectiu d'ajustar a la realitat els valors revisats durant la bombolla immobiliària. La resta d'impostos i taxes s'han congelat, amb els vots de l'equip de govern, del PSC, i de CiU, a l'oposició. ERC, també a l'oposició, no hi ha donat suport al·legant que en algunes taxes s'estava al límit, com ara la de la celebració de matrimonis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.