Administracions

JOSEP ANTONI RAMON

ALCALDE DE SERINYÀ (GPS -AM)

“Necessitem ampliar l'escola”

Per a l'any vinent, anuncia que les prioritats són mantenir serveis i equipaments sense apujar els impostos

Es mostra satisfet de la remodelació de Can Xerric, on hi ha el casal d'avis

Josep Antoni Ramon Guasch té 44 anys i des del 2007 és alcalde de Serinyà, un càrrec que combina amb el de portaveu del grup d'ERC (a l'oposició) al Consell Comarcal del Pla de l'Estany. És enginyer en automàtica i electricitat industrial i professor a l'Escola Politècnica de la UdG.
Josep Antoni Ramon està al capdavant d'un equip de govern que disposa de majoria absoluta (6 regidors). A l'oposició hi ha dos edils de CiU i una d'UpS-PM. Aquest any s'ha aprovat el primer POUM de la història de Serinyà. Què en destacaria?
L'hem redactat per dos motius. Primer, perquè disposàvem d'unes normes subsidiàries del 1989 que havien quedat desfasades, i, segon, perquè necessitàvem disposar de terrenys, entre altres raons, per poder ampliar l'escola Bora Gran, que està saturada des de fa anys. També, per fer el trasllat del camp de futbol, entre altres projectes.
El pla general inclou alguna previsió de creixement demogràfic?
En aquest sentit, no sabem què passarà. És incert. Es fa difícil preveure com evolucionarà la demografia i, per tant, la qüestió de l'urbanisme. Serinyà ja disposava de terrenys abans del POUM, i suposem que un dia o un altre es tornarà a construir, però fins a quin punt? No se sap.
El fet d'estar tan a prop de Banyoles, quins avantatges i inconvenients els comporta?
La proximitat amb Banyoles es nota amb el jovent, per la seva vinculació amb els instituts de secundària. Això provoca que a partir de certa edat passin a fer molta vida a Banyoles i un cop han acabat la secundària costa atraure'ls de nou cap aquí. I si després se'n van a la universitat, encara més. Per la resta, gràcies a la seva situació geogràfica, Serinyà té l'avantatge que la gent pot viure aquí i anar a treballar a Banyoles, Girona, Figueres... Avui hi ha molta mobilitat.
Una obra recent molt important ha estat el condicionament de Can Xerric com a espai polivalent. Ja en treuen un bon rendiment?
Per al casal d'avis ha suposat una millora important perquè s'ha ampliat molt l'espai. D'altra banda, a la planta superior aviat hi posarem en servei una sala de lectura i, al pis del mig, hi fem exposicions i altres activitats. La planta del mig servirà de sala polivalent, per entendre'ns.
Quant a obres, el més destacat seria la reforma del carrer Carulla?
Sí, perquè és un dels carrers on hi ha més comerços del municipi. Estava en males condicions i les obres eren molt necessàries.
Ens pot avançar com seran els pressupostos de l'any que ve?
Seran com els dels darrers anys, és a dir, els dedicarem sobretot a mantenir els serveis que donem i els equipaments que tenim i, d'altra banda, no apujarem impostos perquè el moment és complicat. De totes maneres, és difícil per a un ajuntament no apujar impostos, perquè a tu et van augmentant les despeses, com ara l'IVA o l'aigua. I pel que fa a inversions, no crec que en puguem fer gaires perquè la Generalitat no dóna ajudes.
Imaginem-nos que disposessin de prou recursos: quina seria la inversió prioritària?
Tenint en compte que estem ben servits pel que fa a equipaments públics coberts (l'espai de joves o el casal d'avis, per exemple), penso que ara seria el torn del tema esportiu. Es tractaria de desenvolupar la zona esportiva que es preveu en el POUM. Una altra prioritat seria la remodelació o ampliació del dispensari.
Ha decidit si es tornarà a presentar a les eleccions?
Sí, em presentaré, ja ho tinc decidit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia