Administracions

El ple de Vilablareix abaixa un 5% la taxa d'escombraries i congela els impostos

L'únic augment és en la quota de l'aigua, que pujarà 1,2 euros a l'any per habitatge

Es preveuen descomptes per a treballadors d'empreses del poble

El ple de Vilablareix va aprovar dilluns de manera unànime la nova ordenança fiscal per al 2015. Entre les propostes aprovades hi ha la d'abaixar un 5% la taxa d'escombraries. El govern, d'ERC, destaca que aquesta rebaixa ha estat possible gràcies a la bona acollida que ha tingut la recollida selectiva porta a porta que es va començar a implantar fa aproximadament un any. És el segon any consecutiu que s'abaixa aquesta taxa. En les darreres ordenances fiscals es va abaixar un 3,75% respecte al període anterior. Ja aleshores es va justificar la mesura com una contraprestació per la reducció de costos que implicava el sistema de recollida porta a porta.

D'altra banda, tots els altres impostos i taxes –excepte la quota de l'aigua– s'han congelat per al 2015, incloent-hi l'impost de béns immobles (IBI) o l'impost de vehicles. L'única taxa que puja, la de l'aigua, augmenta molt poc: el rebut per aquest concepte, segons el govern presidit per David Mascort, pujarà 1,2 euros a l'any per habitatge. Es manté, però, el preu del metre cúbic d'aigua. L'alcalde destaca que l'augment “és molt petit, però serveix per fer front a les despeses de manteniment del servei d'aigua potable”. En les ordenances es preveuen també beneficis fiscals en forma de nous descomptes per als treballadors d'empreses situades a Vilablareix. Aquests descomptes seran sobre els serveis municipals.

Altres punts del ple

Els grups municipals (CiU i Independents pel Poble-PM, a l'oposició, a més del grup de govern) van acordar també adherir-se al projecte comarcal de prevenció i pal·liació de la pobresa energètica, que pretén aplicar solucions per evitar que persones amb pocs recursos es quedin sense els subministraments energètics bàsics pel fet de no poder pagar-los, entre altres supòsits.

LA DATA

21.10.13
Es va implantar
el servei de recollida porta a porta al municipi, que, segons el govern, permet rebaixar la taxa.

LA FRASE

Amb la rebaixa es compleix el compromís adquirit amb l'inici del porta a porta
David Mascort
alcalde de vilablareix


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia