Administracions

La Generalitat té 900 béns immobiliaris a Tarragona

La majoria de propietats són escoles, instituts i centres públics d'atenció sanitària

També hi ha espais arrendats que s'estan fent servir com a oficines

Algunes finques provenen d'execucions judicials

La Generalitat disposa de més de 900 béns de patrimoni immobiliari a tota la demarcació de Tarragona. La majoria d'aquests béns són a la capital tarragonina, que en té 126, un 13% del total del territori. Es tracta, principalment, d'edificis de propietat de l'administració que són seus de les conselleries de govern, escoles, instituts, centres d'atenció sanitària i oficines.

A banda dels immobles en règim de propietat, la Generalitat de Catalunya també disposa d'una desena d'espais llogats a la ciutat. El jutjat de menors número 1 i les oficines d'inspecció de treball, per exemple, estan en aquest règim.

Un habitatge a Tortosa

A banda de Tarragona, tres municipis més de la demarcació concentren la immensa majoria de patrimoni immobiliari que encara és propietat de la Generalitat en aquesta zona del país.

Un d'aquests municipis és Tortosa. Segons les últimes dades del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, a la capital del Baix Ebre hi ha 67 béns que pertanyen a l'administració, la majoria vinculats a serveis públics. En la llista de propietats també hi destaca un habitatge, situat en un terreny de la carretera C-230.

A Reus, per la seva banda, la Generalitat hi té 61 béns de patrimoni immobiliari. Destaquen, per sobre de tot, l'estació d'ITV i dos solars: un és un terreny edificable situat al carrer Jaume Vidal i Alcover; el segon solar està situat al carrer dels Pagesos, on està previst que s'hi construeixi el futur centre d'atenció i gestió de trucades d'urgència 112 de Catalunya.

Finalment, Amposta, amb 60 propietats, és el quart municipi de la demarcació amb més patrimoni de l'administració. A la capital del Montsià, alguns dels béns més curiosos de propietat de l'administració són els aparcaments per a vehicles pesants que hi ha a la zona de les Toses o els espais naturals de Poblenou del Delta.

Finques en herència

En total, a tot Catalunya la Generalitat hi té 5.661 béns immobiliaris. La majoria de patrimoni es concentra a la demarcació de Barcelona (2.910). Hi segueixen Girona (969), Tarragona (914) i Lleida (868).

A més, l'administració també disposa de centenars de finques provinents d'herències intestades. Concretament, la xifra de propietats heretades supera les tres-centes. La majoria d'aquestes finques són en municipis de la zona metropolitana de Barcelona.

LES XIFRES

8
béns
patrimonials són els que l'administració catalana té a la resta de l'Estat i a altres països estrangers.
13%
del patrimoni
que la Generalitat manté a la demarcació és el que està concentrat a la capital tarragonina.
914
immobles
són els que l'administració té en règim d'arrendament o propietat a les comarques de Tarragona.

Un aparcament a Còrdova

La Generalitat disposa de vuit béns patrimonials immobiliaris que estan repartits a parts iguals –quatre– entre l'Estat espanyol i l'estranger. Pel que fa a aquests darrers, els quatre immobles estan situats a Brussel·les, Perpinyà, Roma i Viena i pertanyen al Departament de la Presidència.

Tots llevat del de Perpinyà, són immobles en arrendament que s'utilitzen com a seus de la delegació del govern en aquests països. A més, en el cas de Brussel·les, l'oficina també s'utilitza com a secretaria per la UE. Pel que fa a Perpinyà, l'immoble és de propietat i s'ha convertit en un organisme de la Generalitat que està enfocat a promoure la llengua i la cultura catalanes.

Pel que fa al patrimoni a l'Estat espanyol, avui per avui la Generalitat de Catalunya disposa de dues oficines en arrendament a Madrid que funcionen com a delegació de la Generalitat. També té un habitatge vinculat al Departament de Benestar Social i Família, a Sant Sebastià (Guipúscoa). Finalment, l'administració catalana també té, en aquest cas en règim de propietat, un aparcament al carrer Maristas, 2, de Lucena (Còrdova) provinent d'una execució judicial, segons asseguren fonts del Departament d'Economia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.