Medi ambient

Medi ambient

L'Ebre tindrà una estació de control del cargol poma

L'Idece vigilarà que les embarcacions que naveguen més amunt de Tortosa no estiguen contaminades

S'instal·larà a l'embarcador de Ports el 2017

L'expansió de la plaga del cargol poma riu amunt és una de les preocupacions de les comunitats de regants del delta de l'Ebre, que fa temps que alerten que, si el mol·lusc invasor arriba a Xerta i colonitza el canal de reg de la dreta, serà impossible frenar-lo. I una de les fórmules de creixement de la plaga és a través de la navegació fluvial, ja que les postes de cargol poma s'adhereixen a les embarcacions.

És per això que la Generalitat instal·larà una estació de control de la plaga a l'embarcador de Ports de la Generalitat a Tortosa, on totes les embarcacions que naveguen per l'Ebre s'hauran d'aturar i es comprovarà si tenen postes de cargol poma. “Establirem un protocol de neteja per evitar que cap embarcació escampe la plaga més amunt de Tortosa”, ha explicat el director de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece), Joan Martín.

L'estació de control entrarà en funcionament la pròxima campanya de navegació, és a dir, la primavera del 2017. Ports de la Generalitat adequarà l'embarcador, on si es detecten postes de cargol poma es retiraran manualment i s'avisarà l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) perquè es faci càrrec de la seua destrucció. “Si les embarcacions no porten cargol poma, se'ls farà un certificat perquè puguin continuar riu amunt i, si en porten, s'hauran de quedar a Tortosa”, ha assenyalat Martín. Serà la mateixa empresa que té el contracte de manteniment de la navegació fluvial la que assumirà la vigilància de l'estació de control.

La instal·lació d'una estació de control de la plaga del cargol poma a l'embarcador de Tortosa és un dels temes que es van tractar en la darrera reunió del Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre, que va renovar per un parell d'anys més el càrrec de president de l'ens, que continuarà sent Josep Maria Franquet. També es va informar de la redacció d'un pla de mobilitat de les Terres de l'Ebre.

LA FRASE

Establirem un protocol de neteja de les embarcacions per evitar que el cargol poma arribe al canal
Joan Martín
DIRECTOR DE L'INSTITUT PER AL DESENVOLUPAMENT DE L'EBRE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia