Urbanisme

societat

Els veïns del bloc de Venus que estan al corrent del pagament tornen a tenir llum Els veïns del bloc de Venus al corrent de pagament tornaran a tenir llum

Endesa va tallar el subministrament fa una setmana a 86 abonats per l'estat dels comptadors

L'alcalde critica que s'hagi actuat “enmig d'un pont”

Els veïns de l'escala 11 del bloc de pisos del carrer de Venus, al barri de la Mina, de Sant Adrià de Besòs, que estan al corrent del pagament van recuperar els subministrament elèctric ahir a les nou de la nit, quan Endesa va poder constatar que s'havien resolt les deficiències després de gairebé una setmana de tall elèctric. Es tracta de set veïns i del subministrament de l'escala i l'ascensor, mentre que els 37 restants continuaran a les fosques fins que no regularitzin la situació. L'altra escala afectada pel tall elèctric, la número 9, continua sense llum, tot i que dels 40 veïns n'hi ha vuit amb el contracte en regla, segons dades facilitades per la companyia.

Endesa els va tallar la llum fa una setmana després que en una revisió es detectessin deficiències que van posar la companyia en alerta per la perillositat de la situació, el risc d'incendi per sobresaturació de la xarxa i el mal estat de la instal·lació. Segons la companyia, el tall es va fer després d'haver-ho comunicat al president de la comunitat i al consorci de la Mina. A causa del festiu entre setmana, ha estat impossible trobar el material necessari per enllestir abans les reparacions, tal com han denunciat els veïns.

L'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, explica que des de l'Ajuntament ja feia mesos que s'havia instat Endesa a fer les revisions pertinents perquè els preocupava que el fet que la majoria dels veïns estiguessin connectats de manera il·legal podia provocar sobrecàrregues. “Sabíem que la situació era una bomba i que una pujada de tensió podia provocar un incendi al bloc”, assegura Callau, que critica que l'actuació d'Endesa s'hagi fet “enmig d'un pont de quatre dies” i lamenta que persones que estan al corrent del pagament de la factura hagin estat una setmana sense llum. “Han deixat clients penjats i sense respostes”, els retreu Callau, que reconeix que la resta de veïns “hauran de regularitzar la seva situació i després podran accedir als ajuts per pagar els rebuts”.

Des del bloc, la portaveu dels veïns, Paqui Jiménez, també es mostra molt crítica amb la manera de procedir d'Endesa. “No es pot tallar la llum d'aquesta manera a gent que paga el rebut. Per això ho denunciaran davant l'Agència Catalana de Consum.” Jiménez, a més, recorda que al bloc, que té nou pisos d'alçada, hi ha moltes persones en risc d'exclusió social, malalts i gent gran que ha hagut de marxar a casa de familiars perquè no podien estan sense ascensor. La portaveu dels veïns espera que la situació no es repeteixi quan Endesa faci la revisió de la resta d'escales del bloc.

“Ara són els comptadors, demà serà una altra cosa”

Els veïns de Venus tornen a queixar-se pel precari estat del bloc, on no es fan millores perquè fa anys que està en situació d'indefinició en espera que les autoritats decideixin si finalment va a terra, tal com deia el pla de transformació del barri. “Ara són els comptadors, demà serà una altra cosa”, es lamenta Paqui Jiménez, portaveu dels veïns, mentre enumera les nombroses deficiències de l'immoble: “Els patis estan destrossats, les cobertes cauen a trossos i hi ha filtracions d'aigua pertot.” El Consorci de la Mina ha anunciat que abans de final d'any haurà pres una decisió sobre el futur del bloc. Segons expliquen, estan acabant d'estudiar la viabilitat jurídica, econòmica i urbanística de l'enderroc. Mentre això passa, s'estan fent arranjaments a una trentena de pisos buits del bloc per dedicar-los a lloguer social. El consorci explica que ja s'han lliurat les claus d'una vintena d'habitatges i la resta, fins a 53, repartits entre els blocs dels carrers de Mart, Llevant, Estrelles i Venus, s'entregaran en tres setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia