Urbanisme

El TSJC confirma l'enderroc d'una piscina a Cadaqués

El tribunal rebutja l'apel·lació de la propietària i confirma que aquesta decisió no es pot recórrer

La sentència inicial era del novembre del 2013

La secció tercera de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va rebutjar el 26 de setembre el recurs de la propietària de la finca Rec de Palau de Cadaqués i per tant ha convertit en ferma la declaració d'il·legalitat de les piscines.

Es tracta d'un contenciós que s'allargava des de l'any 2011 i que dóna ara la raó a l'Ajuntament de Cadaqués, que havia denegat l'aprovació prèvia feta per l'Ajuntament, atès que les obres que es van fer no tenien res a veure amb les previstes. La primera sentència del contenciós administratiu número 1 de Girona datava del 28 de novembre del 2013 i aquest era un conflicte que s'havia generat sent alcalde de la població el convergent Joan Figueres. La sentència confirma que “eufemísticament s'ha anomenat dipòsit d'aigua per al servei d'hidrants de la zona” i que en realitat és “un radical i contundent complex de piscina”.

Ara els propietaris hauran d'enderrocar-la i, en cas que s'hi neguin, tindrà possibilitat de fer-ho subsidiàriament l'Ajuntament de Cadaqués. Aquesta decisió ja no té possibilitat de ser recorreguda.

El març de l'any 2013 quan l'Ajuntament de Cadaqués va sancionar els propietaris d'aquesta finca amb 150.000 euros per la construcció d'una piscina que llavors ja es considerava il·legal a la finca Rec de Palau, on es desenvolupa una activitat d'hostaleria.

L'expedient sancionador establia que la llicència per a la construcció de la piscina havia estat denegada el 2011, que els fets estaven provats (la piscina existia llavors des de feia vora tres anys) i en aquell moment ja es qualificava la falta de molt greu tenint en compte que la construcció era il·legalitzable. Tot i això, l'Ajuntament havia proposat als propietaris de desmuntar la instal·lació, però aquests s'hi van negar. La finca està situada en zona no urbanitzable i en el perímetre del pla costaner de màxima protecció (C1).

LA DATA

26.9.2016
Declaració.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va declarar ferma la sentència en aquesta data


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia