Urbanisme

municipal

procés participatiu

Els veïns “salven” la casa de la vila de Campdevànol

La majoria de votants d'una consulta rebutgen la proposta urbanística que n'incloïa l'enderroc

La connexió de tres places del centre de Campdevànol, que implicava l'enderroc de la casa de la vila, ha estat rebutjada per la majoria dels participants en la consulta popular que es va celebrar dimarts en aquest municipi. Dels 500 votants, 292 van respondre que no, 177 van dir que sí i 21 van deixar la papereta en blanc. Tenien dret a vot 2.838 veïns i, per tant, la participació va ser de prop del 18 %, un índex elevat per a aquest tipus de votacions.

La consulta es feia per decidir accions urbanístiques a les places Anselm Clavé, Valldemossa i de la Sardana i la pregunta en què es veia afectat l'edifici consistorial deia: “Creus que l'àmbit d'actuació s'ha de convertir en un espai de vianants que connecti les tres places actuals en una sola rambla? (l'actuació preveu l'enderroc de l'edifici consistorial i el trasllat de les dependències municipals a l'edifici de la Confiança)” Aquesta era la tercera pregunta plantejada en la consulta i, sens dubte, la seva resposta era el que més curiositat havia despertat.

Deixar l'arbrat actual

Les altres eren les següents: “Creus que en l'àmbit d'actuació conformat per les places Anselm Clavé, Valldemossa i de la Sardana cal la presència d'arbres?” La immensa majoria (441) va dir que sí, mentre que de vots contraris n'hi va haver 22 i en blanc, 4. Als que havien respost que sí, se'ls feia una segona pregunta: “Creus que cal mantenir els arbres actuals o plantar-ne de nous?” Tot i que no va ser per una majoria tan aclaparadora, l'opció triomfadora va ser que s'havia de deixar l'arbrat actual (370). De partidaris de renovar-lo se'n van comptabilitzar 68.

La font d'ara ja està bé

La segona qüestió era “Creus que a l'àmbit d'actuació conformat per les tres places hi ha d'haver una font?” A això, 339 persones van donar llum verd a la font, mentre que 106 s'hi van oposar i 22 van deixar la papereta en blanc. Per als que deien que sí, es formulava la pregunta de si preferien deixar-hi la font que hi ha ara o volien que n'instal·lessin una de nova. Dels 339 vots respecte a això, 243 van ser per no tocar l'actual, mentre que 85 van expressar la seva preferència per fer un canvi de font.

La consulta es va fer en el marc del pla de barris. Tot i que la majoria dels participants van votar de manera presencial el mateix dimarts, es tenia l'opció de contestar-la de manera anticipada els dies anteriors.

LA XIFRA

500
persones
van participar en la consulta, és a dir, el 17,6% dels veïns amb dret a vot.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.