Medi ambient

metereologia

Primers gruixos de neu al Pirineu després d'un mes i mig sense precipitacions

El primer front actiu de l'any, que s'allargarà fins demà, obliga a circular amb cadenes a la Bonaigua

Un altre front portarà més neu de cara a divendres

L'esperada primera nevada de l'any va arribar ahir al Pallars Sobirà i la Val d'Aran. Uns gruixos de neu de fins a 35 centímetres que han estat rebuts amb els braços oberts pel sector turístic, que veia com no queia ni una volva a la zona des del 23 de novembre. Les estacions d'esquí han estat les principals beneficiades per aquestes precipitacions, que haurien de garantir bona part del que queda de temporada d'hivern. Tavascan, que encara no ha pogut obrir aquesta temporada, és per ara l'estació més beneficiada per la nevada, tot i que ahir també va precipitar amb ganes a Port Ainé i Espot. Durant tot el dia es van registrar uns 20 centímetres de neu nova a Tavascan, uns 20 a Espot i uns 15 a Port Ainé. Baqueira Beret, molt necessitada de neu aquest curs, també va registrar uns gruixos considerables, de fins a 35 centímetres a les cotes més altes.

Com és habitual en aquests episodis, la nevada va afectar el trànsit en algunes carreteres, especialment a la C-28, al port de la Bonaigua, on es van necessitar cadenes durant tota la jornada per circular des d'Alt Àneu fins al cap del port.

Nou front el divendres

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, les nevades continuaran actives al nord del Pallars i a la Val d'Aran, tot i que de manera més moderada, fins dijous, dia en què pujaran lleugerament les temperatures i les precipitacions faran una pausa. La calma no durarà gaire, ja que pel divendres s'espera que un altre sistema frontal torni a creuar el Pirineu amb la previsió que torni a deixar entre 20 i 30 centímetres de neu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia