Medi ambient

Pistes a punt per a l'esquí de fons a Guils

Protecció Civil demana prudència i informar-se abans d'anar a la muntanya

L'estació d'esquí nòrdic de Guils Fontanera, l'única d'aquesta modalitat a les comarques gironines, obre avui 15 quilòmetres de pistes, tot i que a la part més baixa, a tocar del punt de recepció, no hi ha prou gruix de neu per poder traçar. A l'hora de tancar aquesta edició, els responsables d'aquesta estació estaven atents al temps d'aquesta nit i matinada per traçar aquesta part. El director de Guils Fontanera, Josep Martínez, ha explicat que a les zones més altes hi ha recorreguts de molta qualitat. L'última precipitació de neu, de dimarts passat, va deixar gruixos de 15 a 30 centímetres i ahir també hi nevava. Guils Fontanera tindrà oberts també els tres circuits de raquetes i el circuit de 2,5 quilòmetres per a les bicicletes de neu (Fat Bikes).

La previsió per aquest cap de setmana és de neu i fred al Pirineu i vent. Per això, Protecció Civil ha activat en fase de prealerta els plans Procicat i Neucat i hi ha avisos en aquest sentit. Els responsables d'aquest organisme han fet una crida a extremar les precaucions si es fan activitats de muntanya, sobretot fora pistes, i als qui es vulguin desplaçar a aquestes zones els ha demanat que s'informin abans de dur a terme l'activitat en qüestió.

Per això, per avui, Masella ha anunciat que no hi haurà esquí nocturn. L'estació ha avançat que allarga una setmana més, fins a l'11 de març, les esquiades amb llum artificial. Avui, les estacions d'esquí celebren el Dia Mundial de la Neu amb diversos actes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia