La calor no afecta els pantans de Sau i Susqueda, que estan al 70% de la seva capacitat

Els embassaments mantenen uns registres més alts que els d'altres anys

Els embassaments de Sau i Susqueda estan ara mateix al 70% de la seva capacitat en tots dos casos, amb 116 i 163 hectòmetres cúbics, respectivament. Això representa unes xifres lleugerament superiors a les que hi havia fa un any, quan el pantà de Sau estava gairebé al 60% i el de Susqueda, al 67%, i amb una diferència encara més gran a la mitjana dels últims cinc i deu anys, quan han voltat els 80 i 135 hectòmetres cúbics, respectivament. Tot i la calor que està fent aquestes setmanes, els pantans estan més o menys iguals que al setembre en dades generals, gràcies a les importants precipitacions que han caigut puntualment a pertot, també a les zones de muntanya. Això ha ajudat a equilibrar la sortida d'aigua destinada a consum domèstic tant de Girona i la Costa Brava com de l'àrea metropolitana de Barcelona. D'altra banda, l'embassament de Boadella està ara mateix a gairebé un 36% de la seva capacitat, amb prop de 22 hm³, 8 més que l'any passat. La mitjana registrada els últims cinc anys era de 23 hm³, i de 26 els últims deu anys.

Pla de sequeres

Aquestes dades allunyen la possibilitat que es repeteixi, a curt termini, una sequera com la de l'any passat. De fet, el govern compta treure a informació pública abans d'acabar l'any el pla de gestió de sequeres, un document en què es regulen els nivells a partir dels quals hi haurà restriccions, i quines seran en cada moment.

Rendiment d'un 20% de la dessalinitzadora del Prat

La dessalinitzadora del Prat de Llobregat funciona actualment a tan sols un 20% del rendiment que podria donar, ja que només té en marxa dos dels deu mòduls de què consta la planta. El bon estat dels pantans –a les conques internes de Catalunya la mitjana és d'un 68% de la capacitat– permet no haver de dependre de l'aigua dessalada, més cara que l'aigua provinent dels pantans. Això, però, està afectant els cabals del Ter, que continuen estant per sota del que marca la llei al seu pas per Girona. La llei del 1959 establia que hi havien de passar un mínim de 3 m³/s, i els últims dies s'està tornant a incomplir aquesta norma. Segons les dades de l'ACA, des del 7 de novembre la quantitat d'aigua que hi circula és de poc més de 2 m³/s, i en l'últim mes només s'han superat els 3 m³/s set vegades, gràcies a les pluges que han caigut en dies determinats, i que han permès que el riu portés més aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.