Infraestructures i serveis

La falta de fibra òptica farà tancar el dispensari de Campllong

El consistori fa tres anys que reclama a Telefónica que acceleri el desplegament de la fibra òptica

La mala connexió dificulta el treball dels professionals sanitaris

El consultori mèdic de Campllong, que facilita que els veïns puguin visitar-se dos cops per setmana al mateix municipi, està a punt de quedar inoperatiu. El motiu són les deficiències en el servei de telefonia, que s'han agreujat els darrers dies i que no permeten una bona connexió perquè els professionals sanitaris puguin treballar correctament, per exemple, per poder consultar els expedients dels pacients. Des de l'àmbit sanitari es lamenta la situació perquè obligarà a transferir les visites dels veïns de Campllong a Cassà de la Selva, però no hi veuen alternativa per motius de seguretat. També hi ha preocupació a l'Ajuntament, on des de fa tres anys s'insisteix a Telefónica perquè resolgui aquest problema de mala cobertura.

“El que passa amb el dispensari és el súmmum”, afirma l'alcalde, Lluís Freixas, que està indignat per la situació i que ahir mateix tenia previst transmetre els fets a l'executiu català per demanar-li que hi intervingui. Freixas recorda que el dispensari va ser llargament reivindicat, que s'hi ha invertit molt, que funciona molt bé i que s'estaven plantejant que obrís també un tercer dia a la setmana. Explica que fa quinze dies van tornar a demanar una reunió amb el director general a Catalunya de Telefónica, Kim Faura, però que encara no han rebut resposta.

Greuge

El fet que Campllong sigui una població de poc més de cinc-cents habitants ha estat un greuge per als veïns a l'hora d'aconseguir la fibra òptica, un desplegament que Telefónica du a terme segons la rendibilitat econòmica empresarial.

Actualment, Campllong no disposa d'una central telefònica pròpia i depèn d'una línia de coure de la central que hi ha a Cassà de la Selva, població on s'ha començat a desplegar la fibra òptica. “No se sap quan arribarà a Campllong”, diu l'alcalde. Mentrestant, la mateixa administració local –que està situada al pis de dalt de l'edifici on també hi ha el dispensari– funciona també amb totes les dificultats administratives que comporta tenir una connexió a internet precària.

LA DATA

3
anys
fa que l'Ajuntament de Campllong demana a Telefónica que solucioni la mala cobertura.

LA FRASE

El que passa amb el dispensari és el súmmum, que la gent se n'hagi d'anar a Cassà...
Lluís Freixas
alcalde de campllong

Dificultats en diferents punts del territori gironí

El cas de Campllong no és l'únic al territori gironí. Un dels altres casos més destacables és el de la Vall de Llierca, on els ajuntaments d'Argelaguer, Montagut i Oix, Tortellà i Sant Jaume de Llierca van haver de demanar també la intermediació del Consell Comarcal de la Garrotxa perquè reclamés a Telefónica una solució urgent als problemes de connexió a internet que tenen tot sovint els seus abonats en aquests municipis. Va ser en aquest moment quan el Consell Comarcal va decidir tirar endavant un projecte inèdit a Catalunya: la Xarxa de Fibra Òptica de la Garrotxa (Xafogar), amb la qual es pretén que tots els habitants de la comarca puguin accedir a aquest servei el 2020, que és l'any marcat per la UE perquè aquesta tecnologia estigui a l'abast de tots els europeus i d'aquesta manera es pugui, entre altres objectius, millorar la competitivitat de les empreses. Ho van encarregar a la Fundació per a la Xarxa Oberta, Lliure i Neutral Guifi.net. En un altre punt del territori, Palafrugell, el consistori també està pressionant perquè la fibra òptica –que ja està desplegada en edificis institucionals del municipi– pugui arribar als nuclis costaners de Llafranc, Tamariu o Calella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.