Urbanisme

Municipal

L'avinguda Carles Buïgas de Salou serà zona de vianants

La prova pilot s'aplicarà a l'estiu en un tram de 500 metres

No hi haurà noves discoteques ni sales de festa

Canviar la imatge i convertir la zona lúdica de Salou en un espai transitable per als vianants és l'objectiu de la prova pilot que efectuarà l'Ajuntament de Salou aquest estiu a l'avinguda Carles Buïgas. L'actuació es concretarà en la conversió en zona de vianants d'un tram d'uns 500 metres, entre els carrers Murillo i Saragossa, del juny al setembre. També es vol revitalitzar la zona com a espai públic, a més del comerç amb una proposta molt visual que combina elements reciclats, com ara bidons grocs, un tapís de cercles de pintura groga, a més d'il·luminació addicional.

La proposta afectarà la circulació a la zona, la qual deixa un únic carril de vial per al pas de vehicles, a 10 km/h, reservat per a veïns, transport públic i vehicles de càrrega i descàrrega. L'alcalde, Pere Granados, va explicar que s'ha demanat el trasllat de les parades de bus que hi ha en aquest tram i pel qual circulen 140 autobusos diaris. Una petició que la concessionària del servei Autocars Plana ha rebutjat i, per tant, haurà de ser la Generalitat la que executi l'ordre com a titular de la línia. Atenent la petició veïnal, també se suspendran les llicències d'activitats per a sales de festa, discoteques i oci nocturn per frenar la proliferació de nous locals, amb la previsió de traslladar-los al futur sector 04. Quant a l'oferta comercial, l'Ajuntament de Salou també vetllarà perquè els comerços tinguin cura de la seva imatge, donat que la zona esdevindrà una gran artèria comercial amb un màxim d'11.000 visitants. L'alcalde va destacar la participació dels veïns i del sector privat: “Si no hi hagués la implicació ciutadana, hi guanyaríem ben poc.”

LA FRASE

Si no hi hagués la implicació ciutadana i del sector privat, hi guanyaríem ben poc
Pere Granados
alcalde de salou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia