Infraestructures i serveis

Palol de Revardit cerca un nou lloc d'on treure aigua

L'Ajuntament té previst destinar aquest any 160.000 euros a un nou punt de captació i la seva connexió

L'Ajuntament de Palol de Revardit ha previst per aquest any la construcció d'una nova captació d'aigua i la corresponent connexió a la xarxa de distribució, a fi de solucionar definitivament els problemes d'abastament que sorgeixen quan hi ha sequera, segons expliquen des del consistori.

Lloc a concretar

El punt d'on es traurà l'aigua encara no s'ha concretat. Els tècnics estan estudiant diferents llocs a la vora del nucli de Palol. “Busquem un lloc on hi hagi una quantitat important d'aigua i que alhora sigui de qualitat, que no estigui contaminada per nitrats”, explica l'alcalde, Jordi Xargay. Si s'està concentrant la recerca a les rodalies de Palol –hi ha afegit– és perquè es té constància que en aquesta zona no hi ha contaminació.Un cop escollit el punt de captació, s'haurà de construir no només la instal·lació per extreure l'aigua, sinó la connexió fins als dipòsits, situats a la muntanya de can Bosch.

El finançament

Aquestes obres suposaran una inversió d'uns 160.000 euros, tot i que la xifra definitiva no es podrà concretar fins que se sàpiga el punt exacte de la captació i la distància que hi haurà fins als dipòsits. En qualsevol cas, l'Ajuntament té una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) de 111.000 euros. La resta haurà d'anar a càrrec del municipi.

LA FRASE

Ha de ser un lloc on n'hi hagi una quantitat important i que alhora sigui de qualitat
Jordi Xargay
ALCALDE DE PALOL DE REVARDIT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia