Medi ambient

Fiscalia i ecologistes volen reobrir el cas de la fuita a Ascó

Consideren delictiu el retard de cinc mesos en la comunicació dels fets

Gairebé un any després que el jutjat de Gandesa arxivés provisionalment la investigació per la fuita de partícules radioactives de la central nuclear d'Ascó, la fiscalia i les acusacions exercides per Ecologistes en Acció i Greenpeace esperen encara la resolució dels respectius recursos. El principal argument de la interlocutòria judicial, del 21 d'octubre del 2015, era que no s'havia pogut provar que l'alliberament d'aquests elements al medi hagués tingut efectes perjudicials sobre el medi i les persones. El fiscal i les acusacions volen que el cas arribi a judici i retreuen que el jutge fes prevaldre els arguments dels informes aportats pels investigats, en què se'n minimitzaven les conseqüències, en detriment d'altres que els contradeien. De fet, argumenten que el risc generat per la mateixa fuita de partícules a l'exterior, que es va produir el novembre del 2007 però no va ser comunicada fins a l'abril del 2008, ja seria constitutiu de delicte. En el cas van ser citats com a investigats dirigents, tècnics del complex atòmic i inspectors del CSN pels presumptes delictes d'emissions radioactives, falsedat documental i contra la seguretat en el treball.

Tant el fiscal com les acusacions assenyalen que l'arxivament del cas no es pot basar en la “inexistència de resultats” que valorin les conseqüències directes de la fuita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia