Medi ambient

medi ambient

Flix alerta que es pot convertir en un abocador

L'alcalde i l'eurodiputat Gambús es reuneixen amb la Comissió Europea

L'alcalde de Flix, Marc Mur, i l'eurodiputat Francesc Gambús van denunciar ahir a la Comissió Europea la paràlisi dels treballs de descontaminació dels terrenys d'Ercros. Mur i Gambús es van reunir amb el director general de Medi Ambient comunitari, Daniel Calleja, per advertir-lo que “la neteja dels fangs contaminats no haurà servit de res si no es fa el mateix amb el sòl dels terrenys d'Ercros i l'aigua del pantà que està pendent de depurar”. En aquest sentit, l'alcalde de Flix va alertar del “risc” que aquestes hectàrees, que haurien de quedar en perfecte estat per continuar tenint un ús industrial, acabin sent un abocador amb sòls contaminats a l'aire lliure. En la reunió també hi va participar el representant permanent de la Generalitat davant la UE, Amadeu Altafaj.

Mur i Gambús demanen a Brussel·les que tingui “una visió transversal de la descontaminació dels terrenys d'Ercros a Flix”. Tot i que la UE ja ha cofinançat amb més de 115 milions la neteja dels llots tòxics del riu, li reclamen que ara no s'oblidi “del pantà i els aqüífers propers”. “Per poder dir que els diners que hem dedicat fins ara no són diners llençats al riu, hem d'acceptar que és només la primera fase d'un projecte molt més global, d'una neteja integral de tot el territori ocupat per Ercros”, va dir Gambús, que reclama el suport econòmic d'Europa.

“Qui ha de pagar és Ercros”

L'alcalde de Flix va reivindicar “l'aplicació del principi que qui contamina paga”, i va recordar que “durant molt de temps Ercros ha guanyat diners però ha generat uns problemes mediambientals que ara li toca reparar”. Mur, però, defensa que Brussel·les i les administracions públiques haurien de tutelar com s'han de fer les coses i amb quin calendari. “La possibilitat d'un cofinançament europeu no s'ha tancat, però el que lògicament hem de fer tots és tenir clar que qui ha de fer front a la despesa és Ercros”, va manifestar Mur. Per la seua banda, Gambús va valorar positivament la reunió amb el director general de Medi Ambient, que es va oferir a col·laborar en “tots els nivells”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia