Medi ambient

Medi ambient

El fred, un al·licient per al nou cens d'aus aquàtiques

Les matinals hivernals per controlar els ocells al Pla de l'Estany s'han programat per demà a l'estany de Banyoles i diumenge al Fluvià

La 22a edició del cens hivernal d'aus aquàtiques al Pla de l'Estany tindrà lloc demà i diumenge. A diferència dels anys immediatament anteriors, en aquesta ocasió es compta amb l'al·licient que, si es confirma la baixada brusca de temperatures anunciada per a les pròximes hores, la llista d'espècies que es veuran n'inclourà alguna de no habitual, consideren els experts.

Demà, la zona a controlar serà l'estany de Banyoles i rodalia, i diumenge, el tram del riu Fluvià a la comarca. Els participants estan convocats demà a les vuit del matí al Club Natació Banyoles, i diumenge a les nou del matí a la gasolinera de Serinyà. Al marge de la possible sorpresa causada per la baixada de les temperatures, a Limnos (l'associació que ho organitza) esperen que les dades siguin de continuïtat, tenint en compte les observacions parcials de les últimes setmanes, va explicar ahir Carles Feo. Les espècies més abundants en els últims censos són el gavià, la gavina, l'ànec collverd, la fotja i l'esplugabous. En total, ara fa un any es van comptabilitzar 2.710 exemplars. L'espècie més nombrosa va ser el gavià argentat (1.552), seguit de la gavina vulgar (376) i l'ànec collverd (235).

Un fenomen que s'està advertint –hi va afegir Feo– és el canvi d'hàbitat dels ànecs de l'estany a la recerca dels llocs on va gent a deixar-los menjar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia