Medi ambient

Màxim segell de qualitat turística per a dues agències garrotxines

Nit i Vol, de Santa Pau, i Trescàlia, d'Olot, són les primeres empreses d'aquest tipus de l'Estat a aconseguir la Carta Europea de Turisme Sostenible

Dues empreses garrotxines s'han convertit en les pioneres de l'Estat espanyol en rebre la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) en la categoria d'agències receptives que operen en espais protegits, en aquest cas, a la zona volcànica de la Garrotxa: Nit i Vol, de Santa Pau, que ofereix vols en globus, allotjament i coneixement del territori, i Trescàlia, d'Olot, especialitzada en senderisme. L'acreditació, l'ha atorgat la federació Europarc (formada per ens públics i el representants del sector privat) a través del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (PNZVG), que en el seu moment va ser pioner a Catalunya a aconseguir la CETS d'espais protegits.

Compromís

La carta és una distinció que garanteix les bones pràctiques del seu titular amb relació a l'entorn natural i permet a l'empresa treballar en altres espais protegits d'Europa que tinguin la CETS. A Catalunya hi ha cinc parcs més, a part del garrotxí. Aquest segell per diferenciar-se de la resta de l'oferta turística es renova cada tres anys perquè les empreses mantinguin el nivell exigit. La modalitat d'agències constitueix la tercera fase del procés de la CETS, que es va iniciar amb les acreditacions d'espais protegits i va continuar, en una segona etapa, amb les d'empreses locals.

Tant Nit i Vol com Trescàlia tenen una clientela majoritàriament catalana, però de mica en mica va creixent la procedent de la resta d'Europa, van indicar Antoni Colom i Beth Cobo, que van ser els representants respectius de les dues empreses en la presentació de l'acreditació, ahir a Olot. En el cas de Nit i Vol, els forasters solen ser francesos (“una gent mentalitzada a fer aquest turisme vinculat al territori”, va dir Colom), mentre que Trescàlia té força senderista procedent del Regne Unit, ja que treballa amb operadors turístics d'aquell país.

El director del parc, Xavier Puig, va recordar que hi ha una cinquantena d'empreses de la comarca que tenen o estan tramitant la CETS i que, per tant, el reconeixement a les dues agències ve a ser el “tancament del cercle” a la Garrotxa. D'altra banda, el president del consorci publicoprivat Turisme Garrotxa, Eduard Llorà, va subratllar que, si bé la distinció és important per a les dues empreses que l'han aconseguit, també ho és per al territori. Llorà va animar les empreses del sector a mirar també d'aconseguir la CETS.

LA FRASE

La distinció és important per a les dues empreses, però també ho és per al territori
Eduard Llorà
PRESIDENT DE TURISME GARROTXA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.