Medi ambient

Canonada d’aigua i via verda des de Sant Dalmai a Salitja

L’Ajuntament completarà la xarxa municipal per posar fi als nitrats

Un camí de passeig d’1 km unirà els pobles

L’Ajuntament de Vilobí d’Onyar completarà la xarxa municipal d’aigua potable amb una canonada que connectarà els pobles de Sant Dalmai i Salitja. Després de l’aprovació inicial de dijous en un ple extraordinari, la intenció de l’equip de govern és començar les obres a finals d’any i que estiguin acabades el primer trimestre del 2018. Junt amb la canonada, l’Ajuntament farà una via verda entre els dos pobles. El pressupost total és de 349.936,22 euros.

Les obres per portar l’aigua des de Salitja i fins a Sant Dalmai haurien deposar fi als nitrats detectats a Sant Dalmai –s’ha superat el llindar màxim normatiu de 50 mg/l–. Segons explica el regidor d’Urbanisme, Quim Vivas, la canonada d’aigua potable, d’1,5 km, servirà perquè la xarxa, que arrenca als dipòsits de Can Terrer, i passa per Can Bells, el nucli de Vilobí, Cal Ferrer Pagès i Salitja, arribi finalment a Sant Dalmai.

La canonada d’aigua costarà 205.221,90 euros, i l’Ajuntament ha rebut una subvenció de 168.000 euros de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). L’ajut l’havia sol·licitat CiU anys enrere. El GMI ha actualitat i ampliat un projecte de fa gairebé deu anys.

Enllumenat nou

La novetat del pla de fa dos mandats és la incorporació d’una via verda d’1 km entre els nuclis de Salitja i Sant Dalmai. “La carretera és ara estreta i amb algun revolt, i hi posarem una tanca per seguretat”. Al mateix temps, hi haurà enllumenat nou a les antigues escoles de Salitja i es farà l’obra civil per a la futura xarxa de fibra òptica.

Els onze regidors de Vilobí –6 del GMI i 5 de CiU– van donar suport al projecte de canonada i de via verda, dijous en el ple a la rectoria de Salitja.

LA XIFRA

349.936
euros
és el pressupost (incloent-hi l’IVA) per a la canonada d’aigua (205.221,90) i via verda (144.714,31), a Vilobí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia