Medi ambient

pagesia

Un centenar de voluntaris recuperen pastures al Sobirà

Boscos de Muntanya realitza un programa d’actuació i millora en terrenys de pastura de Llosaus i Ginestarre

Durant la campanya d’enguany s’han dut a terme accions en entorn forestal valorades en 80.000 euros

Els boscos dels Pirineus formen la massa forestal més extensa del país i són majoritàriament de propietat pública. El projecte Boscos de Muntanya és una iniciativa sense ànim de lucre que s’encarrega de gestionar aquest extens entorn forestal. En aquest context, els 108 voluntaris que enguany han col·laborat en la millora de les pastures de Llosaus i Ginestarre, al Pallars Sobirà, han finalitzat recentment els treballs. Aquestes feines, que han suposat una inversió de 17.400 euros, han consistit en la recuperació d’alguns antics espais oberts de pastura envaïts actualment per matollars i bosc. També s’han recuperat camins ramaders, abeuradors de fusta i s’han aclarit murriadors.

Aquestes accions de voluntariat s’emmarquen en el pla d’acció que planteja el projecte Boscos de Muntanya, i que es caracteritza per buscar la implicació de la ciutadania en la millora de la gestió forestal sostenible dels boscos, el manteniment de prats, camins i el suport a l’activitat ramadera, mitjançant estades d’una setmana de durada.

En total, el projecte, que té la seva seu a Llavorsí, ha arrossegat la participació de 216 voluntaris i ha generat una inversió de prop de 80.000 euros, la meitat a través de les mateixes quotes dels més de 400 socis del Projecte Boscos a Catalunya i dels patrocinadors.

Totes les accions estan incloses com a accions de manteniment de mosaic d’hàbitats per afavorir la biodiversitat del projecte Interreg Poctefa Green, per a la posada en marxa de la xarxa de Parcs Pirinencs.

Els 108 voluntaris que durant sis setmanes han treballat a Llosaus i Ginestarre també han col·laborat en les accions de suport al pastor que custodia l’agrupament de ramats d’ovelles de la zona de Boldís, contractat a través del projecte Life Piroslife.

Les tasques dels voluntaris desplaçats a l’àrea de Ginestarre se sumen als treballs que van enllestir 108 voluntaris més durant les sis primeres setmanes de la temporada, des del 3 de juliol, a la zona del massís de l’Orri, al Parc Natural de l’Alt Pirineu. Entre aquests, la realització i la divulgació d’actuacions de bioenginyeria per a la restauració del barranc de Portainé, que té importants erosions; la realització d’aclarides de millora en pi negre i la recuperació d’un antic camí.

LA XIFRA

216
voluntaris han participat en la campanya d’enguany del projecte Boscos de Muntanya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.