Medi ambient

Una caldera de biomassa escalfarà el pavelló, la llar d’infants i l’escola de Vilobí

El consistori, la Diputació i el govern aportaran fons a l’instal·lació

L’equip de govern calcula que gastarà tres cops menys d’energia en els equipaments

La instal·lació d’una caldera de biomassa i xarxa de calor escalfarà a partir de l’any que ve a Vilobí d’Onyar l’escola pública Josep Madrenys, la llar d’infants El Patufet i el pavelló municipal. El projecte puja a 190.624 euros, amb aportacions del fons europeus Feder via Generalitat, la Diputació de Girona i l’Ajuntament, segons detalla el regidor d’Urbanisme, Quim Vivas (Grup Municipal Independent (GMI)-IdSelva).

L’Ajuntament preveu iniciar el procés de licitació el primer semestre de l’any que ve i que la construcció comenci pels volts de l’estiu. Del total del cost, el Departament de Governació assumirà 78.770 euros; l’Ajuntament, 72.470, i la Diputació, 39.384. La Generalitat ha triat la instal·lació en el marc de la convocatòria de Fons Europeus de desenvolupament regional (Feder) del període 2014-2020. El 2018, l’Ajuntament de Vilobí també pagarà més de 4.000 euros en coordinació i direcció de les obres.

Conveni

En el ple del 28 de setembre a la rectoria de la Salitja, l’equip de govern va aprovar el conveni per al cofinançament del projecte. El conveni preveu, entre altres coses, que l’Ajuntament autoritzarà a la Diputació les feines per posar en funcionament la caldera i que posarà a disposició de l’ens supramunicipal els terrenys lliures de gravàmens.

Amb la instal·lació de la caldera de biomassa, l’equip de govern calcula que gastarà tres vegades menys d’energia en els equipaments afectats –deixant de banda el manteniment—. De 18.000 euros anuals, es passarà a pagar-ne uns 6.000 i escaig, va dir Vivas en el ple.

LA XIFRA

190.624
euros
és el cost de les obres de la instal·lació i el manteniment de la caldera de biomassa de Vilobí d’Onyar.

LA DATA

28.09.17
va ser
el dia que el ple municipal va aprovar el conveni amb la Diputació per al cofinançament de la caldera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia