Vint municipis de Castelló i Terol s'uneixen per aspirar a ser declarats Reserva de la Biosfera

El procés per a obtindre la declaració de la Unesco podria durar entre un i dos anys

Vint alcaldes de les comarques dels Ports i el Maestrat i de poblacions properes de Terol treballen units per ser declarats per la Unesco Reserva de la Biosfera. La iniciativa, promoguda per l'alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha sigut presentada davant el Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí i el director general de Desenvolupament Sostenible, Jesús Casas, ha mantingut una reunió per tractar aquest assumpte amb els alcaldes interessats.

En la trobada, celebrada a Vilafranca, Casas va indicar que el procés podria finalitzar en un o dos anys «tenint en compte l'impuls i el treball que s'està desenvolupant en la zona». També va destacar que la declaració de Reserva de la Biosfera no suposa cap restricció més enllà dels nivells de protecció actuals, però «suposa el reconeixement a la capacitat de les gents d'un territori a conviure amb el seu entorn de manera sostenible». Per la seua banda, els alcaldes dels municipis implicats consideren que la declaració podria ser un nou focus de desenvolupament i inversió en sostenibilitat.

En l'actualitat, no hi ha cap territori del País Valencià que haja sigut declarat Reserva de la Biosfera, aspecte que segons els alcaldes pot afavorir la iniciativa davant el comité de la Unesco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.