Treballs a la pineda de Sant Gregori per combatre un fong
S’hi farà una actuació especial que inclourà retirar els pins més afectats
Les tres pedregades d’aquest estiu, que van causar danys a la pineda de Sant Gregori, han estat el detonant de l’afectació del fong Diplodia, present als pins i que aprofita les ferides causades per les pedres de glaç per colonitzar ràpidament noves branques i branquillons. El resultat és que les fulles aciculars dels pins s’assequen. Si no s’hi actua, el segon any podria afectar pinyes, branques i troncs.
Així ho recull l’informe de l’enginyer tècnic forestal encarregat per l’Ajuntament de Sant Gregori, que a partir de dilluns i durant uns quinze dies realitzarà treballs de retirada de pins afectats pel fong en un espai emblemàtic del municipi.
Aquesta actuació especial per pal·liar els efectes d’aquest fong entre els pins inclourà la retirada d’alguns dels exemplars més afectats i, en d’altres, s’hauran de retirar les branques seques. L’enginyer tècnic forestal que ha assessorat l’Ajuntament s’encarregarà de supervisar els treballs i fer un seguiment de tota l’actuació. L’informe recomana tallar i retirar els arbres afectats i fer-ho com més aviat millor. En aquest sentit, la tallada ha de ser curosa per evitar més ferides als arbres que quedin drets. Així, a la primavera caldrà fer una altra valoració per veure quina ha estat l’evolució de la massa i si és necessària una nova tallada. Els treballs també serviran per fer una aclarida del bosc de pins i airejar els arbres que es mantindran.
D’aquesta manera, amb vista als pròxims mesos, podran créixer amb més força. La retirada de branques seques servirà per millorar la seguretat de l’espai.