Queixes veïnals per l’estat d’un camí de Lloret
Residents de la Llevantina veuen “intransitable” l’accés a casa seva
Un pla urbanístic preveu col·locar sauló al ferm
Veïns de la urbanització Llevantina de Lloret de Mar troben “intransitable” un tram del vell camí de Tossa, que condueix fins a casa seva. Un dels residents, Eduard Ramos, recorda que és un dèficit històric i que el pateixen cada cop que hi ha pluges abundants. Ramos afirma que tres cotxes hi han quedat encallats en les últimes setmanes. L’Ajuntament recorda que el camí forma part del pla urbanístic de Costa Marcona i que les suposades deficiències haurien de ser corregides pel promotor del sector.
Segons Ramos, la construcció inicial del camí –“amb el clavegueram 20 centímetres per sobre del carrer asfaltat”– ha fet empitjorar el tram, que “no té les cunetes a punt”. El dimarts 27 de novembre els veïns van recordar la situació de la via amb un escrit que van presentar a l’Ajuntament: “A causa de les intenses pluges els camins d’accés a la urbanització la Llevantina (camí antic a Tossa i camí a Canyelles) han quedat totalment malmesos, i pràcticament és impossible circular-hi amb cotxe i/o moto.” El camí condueix fins a cala Canyelles i és a prop de la urbanització de la Montgoda.
Les queixes venen de fa temps. Els veïns tenen fotos d’una dècada enrere en què ja s’observen les deficiències del camí. Ho han fet saber als alcaldes des de fa gairebé dues dècades. El novembre del 2016 un escrit presentat a l’Ajuntament ja alertava que el mal estat del vial havia provocat “danys a les llantes dels vehicles” i havia provocat, fins i tot, “la caiguda d’algun motorista”.
Sauló compactat
L’equip de govern (CiU, el PSC i ERC-Avancem) reconeix que treballen regularment per condicionar camins i rieres. El regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg (ERC), afirma que la prioritat ara és arreglar el camí de Can Sota, que és a l’entrada de Lloret venint per la C-63, des de Vidreres. Una riera va desbordar el camí, que aviat serà arranjat.
El regidor d’Urbanisme, Joan Bernat (Avancem), hi afegeix que l’Ajuntament no pot asfaltar el sector per raons mediambientals. Recorda que el pla de Costa Marcona preveu col·locar-hi sauló compactat, un material entre el terra i l’asfalt. A més, la millora del camí, on el consistori ha abocat terra en una vintena de metres, correspondria al promotor del sector, on hi ha 7.000 m² d’edificació prevista, diu el consistori.
De moment, els veïns tenen dificultats per desplaçar-se. Es queixen que la “solució de veritat” s’ajorna. Ramos explica que anys enrere, amb motiu d’una etapa de la Volta a Espanya, sí que s’havia fet una feina de consolidació.