Medi ambient

El porta a porta a Santa Coloma, fins al 2022

L’Ajuntament delegarà la recollida i la neteja viària al Consell Comarcal

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners enllestirà aquest any la delegació del servei de recollida, transport i abocament de residus, neteja viària i gestió de la deixalleria al Consell Comarcal de la Selva. D’aquesta manera, l’empresa pública Nora, de què formen part el Consell i l’Ajuntament de Blanes, guiarà la introducció del sistema de recollida porta a porta (PaP) a Santa Coloma a partir del 2022, segons els càlculs del regidor de Medi Ambient, Pep Prat (Independents).

Prat justifica la delegació al Consell Comarcal per la complexitat del procés a l’hora de fer el plec de clàusules del futur servei. “Els tècnics del Consell ens han d’acompanyar en el canvi.” Quan sigui aprovada la delegació per ple, l’equip de govern, de Junts, ERC i Independents, convocarà partits i veïns per “fer canvis i dissenyar el servei de futur”.

L’anterior equip de govern, d’ERC i MES, ja havia optat pel canvi de model i la introducció del PaP. El canvi s’ha anat endarrerint en més d’una ocasió. De moment, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) du la recollida des del 2012, i amb pròrrogues al contracte des que va vèncer, el 31 de desembre del 2017.

Altres pobles

Nora és un empresa 100% pública des de l’octubre del 2019. Actualment s’encarrega del porta a porta a Breda, Riudellots, Vilobí d’Onyar i Osor, en algun sector de Blanes i de recollida comercial, també a Blanes i a Tossa. El PaP arribarà a la tardor a Caldes de Malavella i Sils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.