Medi ambient

La nova “oficina verda” de Girona s’endarrereix

S’havia anunciat per a l’any 2020 però tot just s’està redactant el projecte per reformar el local on se situarà

El govern de Girona va anunciar a principis del 2020 que aquest any crearia una “oficina verda” per lluitar contra l’emergència climàtica en la qual se centralitzarà tota l’atenció ciutadana sobre aquest tema i també la promoció de campanyes de sensibilització. La creació de l’oficina, que se situarà en un local del carrer Ciutadans, prop de l’ajuntament, era un dels compromisos de la declaració de situació d’emergència climàtica feta en el ple de novembre del 2019 i va ser també un dels principals punts de l’acord amb Guanyem per al pressupost del 2020.

A finals del 2020, però, l’oficina és encara lluny de fer-se realitat. Fonts del govern expliquen que encara s’està redactant el projecte de reforma de l’espai. Un cop estigui fet, caldrà treure a licitació les obres i executar-les. Paral·lelament també s’està acabant de fer el projecte dels serveis: quins serveis s’hi oferiran, horaris, etc. No s’atreveixen a posar-hi data possible d’inauguració, tot i que treballen amb la idea que sigui el 2021. Assenyalen també que s’està pendent de si hi ha partida en el pressupost del 2021 –es continua negociant amb l’oposició per intentar aprovar uns comptes–, tot i que confien que sí perquè el cost entre les obres i el mobiliari és només d’uns 100.000 euros.

L’oficina verda ha de concentrar tota l’atenció i promoció en temes com ara l’estalvi energètic i energies renovables, l’estalvi d’aigua, els residus, la qualitat ambiental, la mobilitat sostenible i el voluntariat, així com altres temes relacionats amb la sostenibilitat de la ciutat. Es tracta d’un projecte transversal, que implica diverses àrees del consistori, cosa que també ha comportat “un punt de complexitat” al projecte, destaquen des del govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia