Medi ambient

Pla per ordenar l’antic campament de Castillejos

La reordenació de l’antic campament militar de Castillejos, al Baix Camp, continua sense resoldre’s, després que l’exèrcit l’abandonés l’any 2000. Totes les propostes per rehabilitar la finca han quedat en paper mullat. Mentre l’Institut Català del Sòl (Incasòl) voldria protegir l’espai i té redactat un pla d’ordenació forestal que preveu l’absorció de la runa i la reparació de les cobertes d’uns pavellons encara dempeus, els municipis de l’entorn veuen la declaració de parc natural com a única solució viable. Segons l’Incasòl, l’objectiu de la seva proposta, pendent de l’estudi d’impacte ambiental, és protegir la zona natural. El pla preveu restaurar camins amb la runa dels enderrocs i refer la coberta d’algunes naus, informa l’ACN.

Els projectes plantejats pels ajuntaments sobre les 645 hectàrees són diversos, però el territori fa front comú per incorporar la finca al futur parc natural de les Muntanyes de Prades. Bona part de l’antic campament pertany al terme d’Arbolí. “Ara que estem reactivant tot el tema de la declaració de parc natural, seria necessari incloure-hi Castillejos”, afirma a l’ACN l’alcaldessa d’Arbolí, Magda Seriol. Els alcaldes veuen massa costós rehabilitar els pavellons i recorden que aquest és un argument més per passar el recinte a zona del futur parc natural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia