Medi ambient

societat

El govern amplia el Parc Natural del Montseny

El govern va aprovar ahir un decret que amplia el Parc Natural del Montseny i en reforça la protecció. El Parc Natural del Massís del Montseny passa a anomenar-se Parc Natural del Montseny, figura que permetrà “reconèixer el seu gran valor i reforçar la seva protecció”. El decret comporta l’ampliació de l’àmbit territorial del parc, s’amplien espais del PEIN del Montseny i els Cingles de Bertí i se’n modifiquen les delimitacions. La modificació perimetral fa referència a la zona dels Cingles, incorporada més tard al parc natural i que estava pendent de fixar límits pel que fa a conreus i carreteres.

El decret estableix un nou model de gestió del parc d’acord amb el consens assolit al territori durant el procés de participació associat a la redacció i tramitació del pla especial vigent entre el 2008 i el 2016. El decret disposa també dels informes del Consell de Protecció de la Natura i del Centre de la Propietat Forestal, cosa que compleix l’exigència sobre informes preceptius de la normativa sectorial en matèria d’espais naturals. El Parc Natural del Montseny, situat entre les demarcacions de Barcelona i Girona, comprèn territoris de fins a divuit municipis de tres comarques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia