Medi ambient

NUCLEAR

La CANC reclama a Mas que s'opose a l'MTC

La Coordinadora Anticementiri Nuclear (CANC) ha instat el president de la Generalitat, Artur Mas, i el futur govern català a ser conseqüents amb la posició expressada fins ara i a rebutjar de ple la instal·lació del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears a Ascó. Durant la campanya electoral tant Mas com altres candidats de CiU es van oposar públicament a l'emplaçament d'un cementiri nuclear a Catalunya.

La CANC ha recordat que hi ha 148 ajuntaments, 12 consells comarcals, les diputacions de Tarragona i Lleida, i una resolució del Parlament de Catalunya –aprovada amb el suport de CiU– contraris al cementiri nuclear. Els contraris a l'MTC també assenyalen que el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha fet públic aquesta setmana que reprendrà el diàleg amb el nou executiu català abans de decidir on es farà el cementiri nuclear, per tal d'aconseguir el màxim consens social i polític. En aquest sentit, la CANC sosté que, si el cementiri nuclear s'acaba instal·lant a Ascó, serà perquè el govern de la Generalitat hi haurà donat el seu vistiplau de manera implícita o explícita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.