Medi ambient

HORTA DE SANT JOAN

L'ESTRATÈGIA DE L'AJUNTAMENT contra el parc eòlic

Demanen hora al nou govern abans de decidir si presenten un contenciós pels Pesells

L'alcalde d'Horta, Àngel Ferràs, vol esperar a reunir-se amb la direcció d'Urbanisme abans de jugar-se l'última carta per aturar el parc eòlic

L'últim recurs havia de ser la presentació d'un contenciós administratiu contra l'aprovació urbanística del pla especial dels Pesells, el parc eòlic projectat a Horta de Sant Joan i refusat per l'Ajuntament en la mesura que va ser rebutjat pels veïns en referèndum. Però abans de jugar-se l'última carta jurídica en la lluita per aturar la planta, l'Ajuntament ha demanat hora al nou govern per mantenir una reunió amb la direcció general d'Urbanisme –ara encara és la mateixa que tot just va aprovar definitivament el pla especial urbanístic, en un acord signat al desembre per l'exconseller Joaquim Nadal–, i veure quines possibilitats hi ha de fer marxa enrere a partir de la voluntat política del nou executiu de fer costat a l'Ajuntament. Tot i que el director general d'Urbanisme continua sent Pere Solà, hi ha indicis que serà rellevat dins l'organigrama convergent i, de fet, el seu superior és el nou secretari de Territori Damià Calvet.

Més enllà dels noms, però, el que espera l'equip de govern d'Horta és que “la bona [i nova] sintonia amb la Generalitat [el nou delegat a l'Ebre també ha expressat el seu suport a la causa] serveixi per aturar el parc”, va expressar l'alcalde, el convergent Àngel Ferràs, que ho veu complicat però no impossible.

LA FRASE

Sempre hem pensat que el suport de la Generalitat era l'única solució, i ara el tenim i l'hem d'explotar
Àngel Ferràs
ALCALDE D'HORTA DE SANT JOAN


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.