Medi ambient

L'AMETLLA DE MAR

Els pescadors diuen que els vessaments de cru fan baixar les captures en picat

Les Confraries de Pescadors de l'Ametlla de Mar i la Ràpita han presentat una denúncia a la fiscalia i reclamen a la Generalitat més control

Les Confraries de Pescadors de l'Ametlla de Mar i Sant Carles de la Ràpita han denunciat a la fiscalia de Medi Ambient els vessaments de cru de Repsol al litoral de Tarragona. Uns vessaments que la fiscalia ja està investigant i a qui els pescadors reclamen que continue les diligències iniciades i que els considere una part interessada en el procediment. També estudien la possibilitat de personar-se com acusació particular. En l'escrit que les confraries de pescadors de l'Ebre han fet arribar a la fiscalia asseguren que els vessaments de cru fan caure dràsticament les captures pesqueres. “Cada vegada que es produeix un vessament desapareix el peix en una àrea de vuit milles”, va explicar el patró major de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar, Joan Llambrich. Així, segons els pescadors l'impacte d'un vessament de petroli s'allarga durant un període d'entre tres i quatre mesos, un temps en què en l'àrea afectada les embarcacions pràcticament no pesquen. Pel que fa al cas concret del vessament a la plataforma Casablanca, del passat mes de desembre, les confraries de pescadors diuen que s'ha traduït en una reducció de les captures de lluç, cavalla i escamarlà. “En aquesta època altres anys capturàvem unes cent cinquanta caixes de cavalla i enguany no arriben ni a les quinze, mentre que al port de Vinaròs, on normalment no en pesquen, ara abunden”, va assenyalar el patró major de la Confraria de Pescadors de la Ràpita, Eusebi Rosales. Les embarcacions que es dediquen al peix blau són les més afectades pels vessaments, segons les confraries de pescadors.

Amb tot, les confraries de pescadors no reclamen indemnitzacions. “Volem que aquests episodis de contaminació del mar no es repeteixen més i que el govern faci un control més exhaustiu i vigili pel compliment de la normativa”, va concloure el secretari de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar, Tomàs Margalef.

LA FRASE

Cada vegada que es produeix un vessament de cru, el peix desapareix durant 3 o 4 mesos.
Joan Llambrich
PATRÓ MAJOR DE LA CONFRARIA DE PESCADORS DE L'AMETLLA DE MAR


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.