Medi ambient

flix

Puxeu garanteix que enguany es definirà el pla de la conca de l'Ebre

El secretari d'Estat ho anuncia en la inauguració de la restauració del meandre de Flix

Després de més de quatre anys de l'aprovació del projecte, el secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, va inaugurar la recuperació ambiental del meandre de l'Ebre a Flix. El cost de l'obra, assumit pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, és de 7 milions d'euros, una acció que s'uneix als treballs de descontaminació (223,3 milions) i al pla de restitució territorial (57 milions més). Les accions volen aconseguir la millora de l'estat ecològic de les masses d'aigua per garantir el seu l'abastiment als 185.000 habitants de les comarques del Montsià, el Priorat, el Baix Ebre, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, mentre es realitzen les obres de descontaminació a Flix.

El secretari d'Estat, va sostenir que al llarg d'aquest any es definirà el pla de la conca de l'Ebre i va insistir en el fet que el pla garantirà un cabal ecològic “més que suficient” perquè no posi en risc el tram final del riu, “el més sensible”, per tal d'avalar la conservació ambiental i dels ecosistemes al delta, així com el desenvolupament econòmic de la zona d'influència. Per a la restitució del meandre, s'han reconstruït els marges i la ribera urbana, i s'ha habilitat un passeig. També s'ha recuperat la nau del club nàutic, amb un mirador al sostre, i s'ha dut a terme la reforestació d'una superfície de 15.000 m².

LA FRASE

El pla de la conca de l'Ebre serà el millor de tot Europa
Josep Puxeu
Secretari de l'Estat de Medi Rural i Aigua


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.