Medi ambient

SANT QUIRZE DEL VALLÈS

El consistori estrena un cotxe elèctric

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha estrenat un cotxe elèctric que ha passat a formar part de la flota de vehicles del consistori. Es tracta d'un Mitsubishi i-Miev, el primer automòbil 100% elèctric fabricat en sèrie d'aquesta línia. El vehicle és compacte, espaiós, amb una autonomia de 160 km, de bateria recarregable i amb un cost de recàrrega molt baix: 2 euros.

Els vehicles elèctrics gairebé no alliberen contaminants de l'aire al lloc on operen i fan menys contaminació acústica que els motors de combustió. L'eficiència energètica teòrica màxima dels motors de combustió interna és del 30%, mentre que els motors elèctrics actuals ja tenen una eficiència energètica superior al 90%. La compra disposa d'un ajut econòmic del Departament de Territori i Sostenibilitat per promoure accions de sostenibilitat local. Es calcula que contribuirà a reduir 0,44 tones d'emissions de CO2 cada any.

EL PUNT



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.