Medi ambient

La UNESCO comunica a Medi Ambient la necessitat de conservació dels assuts

L'Ajuntament espera dos informes crucials per a la declaració Be d'Interés Cultural

El Comité Internacional de la UNESCO centrat en la millora del medi ambient (ICOMOS), ha fet aplegar a la ministra de Medi Ambient, Rosa Aguilar, la seua preocupació pel projecte que pensa desenvolupar este ministeri i que posa en perill la conservació de cinc assuts situats en el curs alt del riu Vinalopó entre els termes municipals de Bocairent i Banyeres de Mariola.

En la carta a la ministra, ICOMOS manifesta que « la previsió de tal destrucció està afectant de mode particularment negatiu als assuts i els enginys hidràulics que, al llarg de la història, han vingut representant l'expressió de la saviesa i l'experiència humana en l'aprofitament de l'aigua sense minva de la riquesa fluvial i la qualitat ambiental», pel que es demana que es reconsidere l'aplicació del projecte denominat “Millora de la connectivitat longitudinal i restauració del tram alt del riu Vinalopó”.

Per altra part, i segons comunica el portaveu de l'equip de Govern local Ramón Albero, l'Ajuntament es troba a l'espera de recepció de dos informes crucials que han de ser emesos per entitats taxades pel decret del Consell que poden contribuir a la declaració BIC del Parc Cultural de l'Aigua. El primer dels informes és el corresponent al Consell Valencià de Cultura i l'altre s'ha encarregat a la Universitat d'Alacant.

En aquest sentit, Albero comenta que «després de les oportunes visites a este futur parc cultural, i l'aportació de documents, esperem que estos informes estiguen a disposició de l'Ajuntament a mitjan juliol a fi de presentar formalment la sol·licitud de BIC davant la Conselleria de Cultura, inclús, en aquest mateix mes». Igualment, l'Ajuntament ha dirigit un escrit a les distintes associacions i entitats festeres locals amb la finalitat de demanar suport a aquesta sol·licitud de declaració BIC, la qual cosa està tenint una resposta positiva, animant a les entitats que encara no s'hagen adherit a què el subscriguen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.