Medi ambient

La Universitat vol que els assuts del Vinalopó siguen declarats BIC

La mesura de suport de la Universitat d'Alacant ajudaria a la futura creació del Parc Cultural de l'Aigua

La Universitat d'Alacant (UA) ha recolzat mitjançant un informe adreçat a l'Ajuntament de Banyeres de Mariola la declaració BIC ( Béns d'Interés Cultural) dels assuts i molins del riu Vinalopó, tal i com pretén aquest ajuntament.

El recolzament de la UA és un dels requisits previs, junt al del Consell Valencià de Cultura, per intentar que la Conselleria de Cultura recolze el projecte de creació del Parc Cultural de l'Aigua que evitaria la destrucció de cinc assuts del riu Vinalopó situats en el terme municipal de Banyeres.

Com es conegut, el ple municipal va aprovar per unanimitat el passat abril sol·licitar a la Conselleria de Cultura la declaració BIC per a les infraestructures hidràuliques del futur Parc Cultural de l'Aigua que impulsa l'ajuntament front al projecte del Ministeri de Medi Ambient que avala la desaparició de les infraestructures hidràuliques en el curs alt del riu Vinalopó. Així mateix, i en aquest sentit, recentment ICOMOS d'Espanya, Comité Internacional de la UNESCO centrat en la millora del medi ambient, va fer aplegar a la ministra de Medi Ambient la seua preocupació pel projecte que pensa desenvolupar este ministeri.

Amb l'informe de la Universitat d'Alacant, l'Ajuntament queda a l'espera de rebre en el present mes d'agost el corresponent del Consell Valencià de Cultura per intentar la tramitació BIC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.