Medi ambient

Les obres de neteja del riu Vaca han servit per evitar problemes de pluges

Les obres de neteja del llit del riu Vaca realitzades el passat estiu, s'han demostrat molt eficaces davant el primer episodi de fortes pluges que Tavernes ha enregistrat el matí de dijous d'aquesta setmana. La quantitat mesurada ha sigut 42,5 litres per metre quadrat en un espai de temps de vora dos hores.

El riu ha arrossegat, des del seu naixement i fins la zona del motor del Tol·lo, una gran quantitat de canyes. Membres de l'equip de govern han estat controlant “in situ” des del primer moment la situació i han preparat l'actuació de maquinàries amb braç articulat i de polp per fer front a una possible necessitat d'actuació a les zones dels ponts.

La mesura preventiva del govern municipal, es va plasmar l'estiu passat en la neteja dues vegades de les voreres del Vaca en el terme de Tavernes, uns treballs executats per l'empresa Vall Casa usant maquinària excavadora i utensilis trituradors per a eliminar la vegetació formada per canyes i males herbes, les restes de les quals eren recollides mitjançant pala i camió.

També s'ha actuat en els canals que formen les canonades urbanes de les aigües pluvials les quals s'han deixat lliures de pas en eliminar la mundícia acumulada i, a més, s'han construït cavallons per augmentar el nivell natural del riu, seguint els consells que donava l'experiència dels llauradors que advertien del desbordament en estes zones en dates de grans plogudes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.