Medi ambient

Torrent presenta una guia d'espais naturals locals

Es pretén difondre la diversitat ecològica i etnològica del municipi

Conté tots els espais verds de la ciutat i informació de rutes de senders

S'acaba de presentar a l'Ajuntament de Torrent, una guia d'espais naturals configurada amb unes 70 pàgines impreses en paper reciclat, que conté els espais verds de la vila i tota la informació existent sobre les rutes de senders i altres activitats relacionades amb el medi ambient que puguen desenvolupar-se a la ciutat.

L'esmentada guia recull els ecosistemes existents al terme municipal, un mapa de tota la geografia torrentina, el paratge natural de la Serra Perenxisa, el Vedat, el Barranc de l'Horteta, el Clot de Bailon i el del Xorro.

També hi ha fitxes sobre les fonts i monuments hidràulics existents com és el cas de la Font de la Teula, la Font de Manyes, la Font de Sant Lluís, la Font del Clot de Bailon. Quan a monuments hidràulics, hi ha els Arquets de Dalt, els Arquets de Baix, l'Arquillo i el Pantà.

Remata aquesta guia, un resum de senders i altres propostes mediambientals que s'hi poden desenvolupar a Torrent i la localització dels espais naturals descrits.

El poble es conforma amb el que té

Pere Rossell

Diu un vell adagi popular que “qui no es conforma amb el que té, no té el que el conforma” i és veritat. El catàleg dels paisatges de l'Horta Sud, dirigit per Josep Hermosilla, actual membre de l'equip rectoral de la Universitat de València, qualifica de "valor moderat" el paratge del Vedat, la localitat té un valor “baix” des del punt de vista de qualitat geogràfica, històrica, patrimonial i d'activitat urbanística. També disposa d'un valor moderat, la unitat paisatgística de la Serra Perenxisa des del punt de vista dels valors ecològics i patrimonials.

Únicament El Ràfol i El Safranar, han estat qualificats amb un alt valor paisatgístic des del punt de vista estètic, natural, ecològic, patrimonial, històric i econòmic. Que justet home, es tracta de la part del territori municipal que ara l'Ajuntament vol “carregar-se” a base de situar un gran centre comercial i l'estació soterrada del Metro, al costat d'un by-pas que ha seccionat part d'aquesta contrada. Que juste, home, què justet. Però qui no es conforma amb el que té, després no pot tenir allò que disposa. Sembla que l'artificiositat de la guia, palesa la fragilitat del terme. Més val aturar ara, que després haver de lamentar la desfeta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.