Medi ambient

Es protegix una línia elèctrica a Banyeres per evitar la mort d'aus

Grups ecologistes van denunciar en 2008 la mort d'un mussol reial en xocar contra un poste

L'Ajuntament de Banyeres de Mariola ha contractat, a través de l'empresa Aquagest, l'aïllament de la línia que subministra electricitat al centre de bombament dels pous de l'aigua potable de la Penya Roja. El cost dels treballs serà de 10.500,62 € i correran a càrrec de les millores oferides per esta empresa en el contracte del servei d'abastiment d'aigua potable que va ser licitat per l'ajuntament en 2009.

La perillositat d'esta línia ja va quedar palesa a finals de 2008 quan un mussol reial va morir electrocutat en una torre prop del Centre d'Interpretació del parc Natural de la Serra Mariola, accident que va comportar la denúncia pública per part d'alguns col·lectius ecologistes. Degut a aquest incident, va ser quan es va decidir l'aïllament de la línia com la solució més apropiada per a evitar la mort d'aus, algunes en perill d'extinció, com és el cas del mussol reial.

Altra actuació realitzada per Aquagest, a càrrec de les millores estipulades en el contracte d'aigua potable, ha sigut la de “Realització de modificacions en la xarxa d'aigua del municipi de Banyeres de Mariola, entroncaments de la mateixa i col·locació de vàlvules amb motiu de la pròxima posada en marxa del nou dipòsit”, amb un pressupost de 183.092,81 €.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.