Medi ambient

L'Ajuntament de Banyeres redueix a la mitat l'enllumenat públic

La mesura té com a objectiu la reducció de la despesa municipal

L'Ajuntament de Banyeres de Mariola ha encetat un pla d'estalvi energètic en l'enllumenat públic des de primers de novembre amb la consegüent reducció dels punts de llum que afecten els accessos a la població des de les carreteres d'Alcoi i Biar, les avingudes de Les Molines, 25 d'abril, Les Neveres i del Tren, així com als jardins de la zona del carrer Jofre de Loaysa.

Ramón Albero, regidor portaveu de l'equip de govern, ha comentat que, en general, la mesura consisteix en alternar les lluminàries d'apagada i encesa en forma de tresbolillo, en zones amb doble punt de llum per cada fanal, com és el cas dels nous accessos de la zona de Les Molines, mentre que en altres, i depenent del tipus de carrers, s'ha apagat un fanal i s'ha mantingut un altre encés. De la mateixa manera, també s'han ajustat les potències dels comptadors elèctrics de nombrosos sectors, ja que en alguns casos estaven sobredimensionades, repercutint negativament en el cost energètic. Totes estes actuacions comportaran un estalvi d'aproximadament el 50% en l'enllumenat públic.

En aquest sentit, cal afegir que ja va ser el grup municipal Bloc-Compromís el que va sol·licitar en un plenari anterior la reducció de punts de l'enllumenat públic a les entrades de la població i extraradi, petició que ara s'ha fet efectiva mitjançant la posada en marxa d'aquest pla d'estalvi energètic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.