Medi ambient

Medi ambient

Puig vol mesures agosarades per a la prevenció d'incendis

El govern anuncia cremes controlades i la creació de franges de protecció “encara que s'hagi de sacrificar algun paisatge”

El conseller d'Interior va visitar les zones afectades de l'Alt Empordà

El govern iniciarà en les properes setmanes actuacions de prevenció d'incendis com ara les cremes controlades i la creació de franges de protecció al voltant dels nuclis habitats. Aquestes operacions les desenvoluparan els cossos de bombers i els serveis d'agricultura i medi natural, en col·laboració amb els ajuntaments i les comunitats de propietaris. L'objectiu d'aquestes actuacions, que va anunciar ahir a la Jonquera el conseller d'Interior, Felip Puig, serà generar més buits i discontinuïtats a les masses forestals, de manera que es redueixin les situacions de risc per a la població que es van posar en evidència amb els incendis d'aquest estiu passat.

“Cal donar prioritat a la seguretat per sobre de determinats criteris de paisatge o de protecció ambiental”, va dir el conseller, que va advertir que “alguns arbres o algun paisatge potser s'hauran de sacrificar”. D'aquesta manera, Felip Puig va donar ahir a la Jonquera el tret de sortida a la campanya forestal de prevenció, considerant que “ara que la sensibilitat és a flor de pell, val la pena ser més incisius, agosarats i atrevits”. El conseller d'Interior va anunciar ahir aquestes mesures des del pàrquing del Pertús, al punt exacte on –tal com li van explicar els bombers– va començar l'incendi del juliol, apel·lant a una actuació decidida perquè quan hi torni a haver condicions climatològiques extremes com les que es van produir aquest estiu millori la capacitat de resposta. “No tindrem mai tots els diners que voldríem per apagar incendis, i els recursos que tenim els hem d'utilitzar bé i per prioritats”, va dir Felip Puig, admetent el context actual d'austeritat pressupostària.

Baixa el nombre de delictes a la Jonquera

Els indicadors de seguretat dels últims mesos a la Jonquera apunten que ha disminuït un 40% el nombre de delictes i faltes, i un 50% el de delictes contra el patrimoni, segons va informar ahir Felip Puig. Amb aquestes dades el conseller d'Interior –que va assistir ahir amb l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, a la junta local de seguretat d'aquest municipi– va voler fer un balanç clarament positiu de la recent inauguració de la comissaria de la Jonquera. Puig va atribuir aquests resultats a la feina dels Mossos d'Esquadra i la col·laboració amb la policia local i les forces de seguretat de l'Estat, i va anunciar més efectius dels Mossos d'Esquadra per a la comissaria, justificats per la singularitat (comerç, zona de pas fronterer) que caracteritza la Jonquera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.